Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Σε 3 φάσεις η νέου τύπου εφεδρεία

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», στην πρώτη φάση θα θεσμοθετηθούν κίνητρα (αναγνώριση πλασματικών χρόνων), με στόχο να «ωθήσουν» μερίδα υπαλλήλων ,που δεν συμπληρώνουν τα έτη προϋπηρεσίας και την ηλικία, στην εφεδρεία.
Στη δεύτερη φάση, σύμφωνα με το δημοσίευμα,
όσοι υπάλληλοι βρεθούν μετά την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων μέχρι και τρία χρόνια πριν τη σύνταξη, θα τεθούν σε καθεστώς εφεδρείας, παίρνοντας το 60% του βασικού μισθού, για χρονικό διάστημα μέχρι και τρία χρόνια.  Στην τρίτη φάση, μετά την παρέλευση των 3 ετών, θα συνταξιοδοτούνται αμέσως και με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν και οι απολύσεις.  Εκτιμάται ότι το μέτρο θα «αποδώσει», 10.000-15.000 αποχωρήσεις, επιπλέον των όσων έχουν υπολογιστεί μέχρι το 2015.
Η κυβέρνηση, «σκέφτεται» επίσης την εφεδρεία, σε όσους υπαλλήλους πάρουν αρνητική βαθμολογία στην αξιολόγηση, που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2012, οι οποίοι θα παίρνουν το 60% του μισθού τους για τρία χρόνια και μετά θα απολυθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου