Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Έρχεται η εφεδρεία – Τι είπαν στην σύσκεψη Στουρνάρας και Μανιτάκης

Και όλα αυτά την ώρα που η ανεργία είναι στο 23% !!!!
Η επαναδιαπραγμάτευση έφυγε αλλά η εφεδρεία είναι και πάλι προ των πυλών !!!!
Φώτο από την σημερινή συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τον κ. Μανιτάκη (που προέρχεται από την Δημοκρατική-....ο Θεός να την κάνει- Αριστερά ) όπου και συζητήθηκε η εκ νέου εφαρμοφή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας με την οποία αναμένεται το Δημόσιο να κερδίσει μόλις 630 εκ ευρώ... 

Ο ίδιος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσο το μέτρο της εφεδρείας μπορεί να κριθεί αντισυνταγματικό απάντησε ότι, η αντισυνταγματικότητα της εφεδρείας θα συζητηθεί όταν γίνει η ρύθμιση, προσθέτοντας ότι τότε θα συνταχθεί έτσι ώστε να τηρεί όλους τους νόμους μηδέ εξαιρουμένου και του συντάγματος.


Επεξεργαζόμαστε όλες τις δυνατότητες και όλα τα σενάρια είπε ο κ.Μανιτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τονίζοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πάνω στο τραπέζι στο πλαίσιο της νομιμότητας και της συνταγματικότητας.«Το σχέδιο της εφεδρείας θα προχωρήσει», είπε χθες στο Reuters ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Την προηγούμενη φορά απλά δεν εφαρμόστηκε», πρόσθεσε.
«Αυτό είναι ένα μέτρο που μπορεί να μη φέρει δραματικές και άμεσες εξοικονομήσεις (δαπανών), αλλά θα προσδώσει αξιοπιστία σε όλες τις προσπάθειές μας για μεταρρυθμίσεις», είπε δεύτερος αξιωματούχος που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.
Το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου στους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο το θέμα της εφεδρείας αναμένεται να δημιουργήσει τριγμούς, καθώς ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά διαφωνούν με το μέτρο, αναφέροντας ότι θα τηρήσουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους.
Σύμφωνα με το πρώτο πρόγραμμα εργασιακής εφεδρείας που εισήγαγε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011, περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα έβγαιναν σε εφεδρεία, λαμβάνοντας το 40% των αποδοχών τους για έναν χρόνο. Τελικά αποχώρησαν μόνο 6.500 υπάλληλοι, κυρίως λόγω συνταξιοδότησης, και λίγες εκατοντάδες ήταν αυτοί που εντάχθηκαν στο μέτρο της εφεδρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου