Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Όταν ο σιδηρόδρομος μετέφερε με ψυγεία αναλώσιμα ...

Παλιά κουφάρια βαγονιών-ψυγείων, κατάλοιπα των πρώτων, λαμπρών, εξαγωγικών προσπαθειών της ροδακινοπαραγωγής στη Δυτική Γερμανία, στις δεκαετίες του 60 και του 70.. 

Τώρα ποια σαπίζουν στον σιδηροδρομικό σταθμό της Νάουσας. Εικόνες εγκατάλειψης και θλίψης, ανάκατες, με τα αγριόχορτα που κυρίευσαν τα πάντα.

Δείγμα της έλλειψης κεντρικής πολιτικής για την αξιοποίηση του μέσου που παγκόσμια χρησιμοποιείται κατακόρον για μεταφορές εμπορευμάτων.
Όχι όμως και στην Ελλάδα ....Πολιτική (οί) χωρίς όραμα υπονομεύει -(ύουν) τον σιδηρόδρομο....


Και ο περιβάλλον χώρος υπό ...κατάληψη κι αυτός από οικογένειες Βουλγάρων τσιγγάνων που αναζητούν στα σκουπίδια του σταθμού, την χαμένη τους αξιοπρέπεια!

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή τα βαγόνια - ψυγεία από χώροι αποθήκευσης για μεταφορές εμπορευμάτων τώρα έχουν γίνει χώροι διαμονής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή