Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Διακοπή της μαθητείας στο ΚΕΚ απο Δευτέρα - Αποχή σήμερα απο τους υποψηφίους μηχανοδηγούς

Αποχή απο την μαθητεία αποφάσισαν σήμερα οι υποψήφιοι μηχανοδηγοί στο ΚΕΚ μετά την τραγική εικόνα που παρουσιάζεται απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ .
Τριμελής επιτροπή από τους εκπαιδευομένους βρέθηκε στην Καρόλου προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα θέματα που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα εδώ και καιρό . 
Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το στέκι της έλξης , 


Μέχρι να ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις κ τα ψυχοτεχνικά τεστ (Όλοι οι εκπαιδευόμενοι θα περάσουν εκ νέου ψυχοτεχνικά τεστ  από την επιστημονική ομάδα του κ. Σταλίκα στην Κατερίνη.)  και να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα στους ενδιαφερομένους η μαθητεία θα διακοπεί και θα ξεκινήσει άμεσα μόλις αυτά γίνουν γνωστά.

Οι συνάδελφοι έθεσαν και το θέμα με την έλλειψη εγχειριδίων που είχε αναδείξει το blog των μηχανοδηγών .

Την ευθύνη εκ μέρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , για όλη την εικόνα ανέλαβε - προς τιμήν του - ο Δ/ντης ΔΙΚΑΜ , ο οποίος και δεσμεύτηκε για την επίλυση όλων των προβλημάτων το ταχύτερο  .


2 σχόλια:

  1. Την πρώτη μέρα της μαθητείας στο ΚΕΚ , η Εξέλιξη έχοντας πλήρη επίγνωση των κινδύνων που ελοχεύουν για τους ίδιους τους εκπαιδευόμενους και μελλοντικούς μηχανοδηγούς , επέλεξε να ξεκαθαρίσει την θέση της για την προχειρότητα με την οποία είχε οργανωθεί το όλο εγχείρημα , αλλά και την διαφωνία μας για την επιλογή του παλαιού τρόπου εκπαίδευσης.

    Το μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ , Καραδήμας Χάρης , εξήγησε στους συναδέλφους την απόλυτα τεκμηριωμένη άποψή μας .

    Την ίδια μέρα , βρέθηκα - αργότερα το μεσημέρι καθώς δούλευα - στο ΚΕΚ και ο ίδιος για να καλωσορίσω στον κλάδο έλξης , συναδέλφους που ξέρω και με ξέρουν εδώ και 10 χρόνια.

    Δυστυχώς εκεί αντιμετώπισα την επίθεση του Προέδρου της ΠΕΠΕ , επειδή τολμήσαμε να διαφωνήσουμε με τις ευχαριστίες που απηύθυνε στον ΔΙΚΑΜ για τις γρήγορες ενέργειες που έκανε για να ανοίξει η σχολή.
    Έφτασε στο σημείο , να με κατηγορήσει ότι δεν ήθελα τους συναδέλφους στον κλάδο , την ώρα που 1 μόλις χρόνο πριν ανά την Ελλάδα και στις συνελεύσεις της ΠΕΠΕ , με κατηγορούσε ότι μεθόδευα την ένταξη της παρέας μου απο τον Προαστιακό στην έλξη !

    Σήμερα , όλοι έχουν καταλάβει δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο , ότι καλύτερα στον συνδικαλισμό να είσαι χρήσιμος παρά αρεστός.

    Αυτό έχουμε επιλέξει και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε στην Εξέλιξη με σεβασμό , πρώτα και πάνω απο όλα στον εργαζόμενο τα συμφέροντα του οποίου οφείλουν να υπηρετούν και να προστατεύουν οι συνδικαλιστές .

    Για την Εξέλιξη

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή