Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Αύριο η συζήτηση στο ΣΕΠΕ για την προσαύξηση του 30%

Αύριο θα έχουμε μια πρώτη ένδειξη για το θέμα της προσαύξησης του 30% για την 6η μέρα εργασίας καθώς το πρωί θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας η καταγγελία των συναδέλφων Γενιδούνια Κώστα και Καραδήμα Χάρη για το θέμα.
Θυμίζουμε ότι την απαίτηση για το 30%,  είχε αναδείξει το στέκι της έλξης τον Αύγουστο του 2013  (Διαβάστε εδώ ) και κατόπιν έγινε αίτημα ΟΛΩΝ των Σωματείων και της ΠΟΣ , χωρίς μέχρι σήμερα να έχει απαντήσει καμιά απο τις Διοικήσεις στα εξώδικα - επιστολές που έγίναν. 
Και η ΠΕΠΕ
το Σωματείο των μηχανοδηγών έχει στείλει εξώδικο για το θέμα  , και μέχρι σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει δώσει καμία απάντηση.


Στην συνάντηση αύριο στην Επιθεώρηση Εργασίας θα βρίσκεται και ο Νομικός Σύμβουλος της ΠΟΣ , αφού η Ομοσπονδία  έδωσε ορθότατα  την συγκατάθεσή της για την παρουσία του  έπειτα απο αίτημα των συναδέλφων που έχουν κάνει την καταγγελία.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία και τονίζουμε ότι κάθε προσπάθεια για βελτίωση είτε των οικονομικών είτε των συνθηκών εργασίας θα μας βρίσκει σύμφωνους και αρωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου