Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

M.E.T.A. η ονομασία της νέας συνδικαλιστικής παράταξης στην ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Και το όνομα αυτής… Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ). Αυτό είναι το όνομα της νέας παράταξης στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, που δημιουργήθηκε το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Μαρτίου στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Σινέ «Κεραμικός», με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων, συλλογικοτήτων και ανένταχτων συνδικαλιστών.
Απο τον ΟΣΕ στο γενικό συμβούλιο συμμετέχει 

η συνάδέλφισα Γεωργία Καννελοπούλου.


Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης έγιναν και ολοκληρώθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα, με την εκλογή του νέου 71μελούς γενικού συμβουλίου αλλά και την έγκριση του Καταστατικού Λειτουργίας του ΜΕΤΑ.


Οι συμμετέχοντες στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη τόνισαν σημασία που έχει η δημιουργία του ΜΕΤΑ, -ιδαίτερα στη σημερινή συγκυρία όπου το κίνημα έχει απαξιωθεί και οι εργασιακές σχέσεις έχουν αλωθεί από τα μνημόνια, τους δανειστές, και την αγαστή συνεργασία κυβέρνησης και Κεφαλαίου-, στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος, μακριά από τον κυβερνητικό, τον κομματικό και τον εργοδοτικό συνδικαλισμός, το σεχταρισμό και την απομόνωση.

Στόχος του ΜΕΤΑ είναι η δημιουργία ενός μαζικού ταξικού πόλου, ο οποίος θα βάλει το στίγμα του σε μια πορεία ευθείας και άμεσης σύγκρουσης με τις λογικές συμβιβασμού, όπως αυτές υπάρχουν σήμερα εξαιτίας των μνημονιακών συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, και οι οποίες ουσιαστικά έχουν κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα να ακολουθεί τη μνημονιακή λαίλαπα, και όχι να στέκονται εμπόδιο, οι οποίες έχουν καθηλώσει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Πηγή apnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου