Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Εργαζόμενοι ΣΤΑ.ΣΥ >Από την έκδοση και τον έλεγχο εισιτηρίων ξεκινάει η διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών.

Την ημιαργία της παραμονής της 25ης Μαρτίου η κυβέρνηση, πειθαρχώντας για μια ακόμα φορά στις απαιτήσεις της τρόϊκας και των τοκογλύφων δανειστών της χώρας, κατέθεσε στην Βουλή ένα εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο, με διατάξεις, που ξεκινάνε την διάλυση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών. 
Πρόκειται για τις διατάξεις, με τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα ελέγχου των εισιτηρίων σε ιδιωτικές εταιρείες και η πώληση εισιτηρίων ακόμα και από… σούπερ μάρκετ, με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος διαφόρων ιδιωτών αλλά σε βάρος των Εταιρειών Αστικών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ και ΟΣΥ), των εργαζόμενων σε αυτές και τελικά του συνόλου των
επιβατών.
Οι κίνδυνοι από την εκχώρηση της δυνατότητας ελέγχου εισιτηρίων σε «κεφαλοκυνηγούς», χωρίς καμία εκπαίδευση, υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών είναι προφανείς και γνωστοί σε όλους. Το τραγικό ατύχημα, που συνέβη, το περασμένο καλοκαίρι, με θύμα ένα νεαρό αγόρι, θα έπρεπε να έχει παραδειγματίσει περισσότερο την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και συνολικά την κυβέρνηση. 
Ακόμα, είναι απορίας άξιο τι θα προσφέρει, ειδικά στη ΣΤΑ. ΣΥ ΑΕ, η πώληση εισιτηρίων ακόμα και στα… σούπερ μάρκετ την στιγμή, που όλοι οι επιβάτες μπορούν να τα προμηθευτούν είτε από αυτόματα μηχανήματα είτε από εκδοτήρια εντός των σταθμών. 

Μήπως, γίνεται για να εισπράξουν ένα ποσοστό κέρδους οι κάθε είδους πωλητές και να ανοίξει ο δρόμος για απολύσεις εργαζόμενων; 

Είναι σαφές ότι αυτά τα κυβερνητικά σχέδια θα βρουν απέναντί τους, ενωτικά, όλους τους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ και γενικότερα στις Δημόσιες Συγκοινωνίες. 
Εδώ και καιρό έχουμε καταθέσει προτάσεις για την διενέργεια του ελέγχου των εισιτηρίων από τακτικό και εκπαιδευμένο προσωπικό, που θα αμείβεται βάσει των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και όχι από ανειδίκευτους, κακοπληρωμένους υπαλλήλους μιας ιδιωτικής εταιρείες, που θα αποσκοπεί στο κέρδος. 
Καλούμε έστω και τώρα το υπουργείο Μεταφορών να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο και ειδικά τις διατάξεις, που οδηγούν στην παράδοση σε ιδιώτες των δημόσιων συγκοινωνιών. Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής και κλιμακούμενος για δημόσιες συγκοινωνίες, στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. 


Οι Διοικήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου