Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Η 4η δέσμη μέτρων για τοv σιδηρόδρομο στο Συμβούλιο υπουργών Μεταφορών της ΕΕ

Συγκαλείται την Παρασκευή , 14 Μαρτίου 2014, στις Βρυξέλλες, το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας, προεδρεύοντος του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.  
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθούν:



-Η τέταρτη δέσμη μέτρων για τους σιδηρόδρομους και ειδικότερα, η πρόταση κανονισμού σχετικά με τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Η πρόταση κανονισμού για τη σύσταση της κοινής σιδηροδρομικής επιχείρησης Shift2Rail. Πρόκειται για μια εξέλιξη, που θα κινητοποιήσει και θα ενεργοποιήσει την αγορά, τη βιομηχανία και την έρευνα των κρατών μελών στην κατεύθυνση ενός πρωτοπόρου και καινοτόμου σιδηροδρόμου για την Ευρώπη.

-Ο προσανατολισμός γύρω από τα ζητήματα της αστικής κινητικότητας, βασισμένος στην ανακοίνωση της Επιτροπής «Μαζί για ανταγωνιστική και αποδοτική από άποψη πόρων αστική κινητικότητα». Νέες τεχνολογίες, έρευνα, χρηματοδοτικοί μηχανισμοί, ολοκληρωμένα πλάνα, συνέργια πολιτικών, επιπέδων διακυβέρνησης και πολιτών μπορούν να δώσουν καίριες απαντήσεις.

-Η πρόοδος σε τρεις από τους τρέχοντες νομοθετικούς φακέλους και ειδικότερα: η κατάληξη των διαπραγματεύσεων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με τον κανονισμό για το θόρυβο των αερολιμένων, οι εν εξελίξει με το συννομοθέτη διαπραγματεύσεις σχετικά με τον κανονισμό για τη μεταφορική ικανότητα των κοινοτικών στόλων, καθώς και η κατάσταση που διαμορφώνεται στο πλαίσιο των τριμερών διαλόγων σχετικά με την οδηγία για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων (καθαρή ενέργεια).

Τις εργασίες του Συμβουλίου θα απασχολήσουν κι άλλα ζητήματα όπως αυτά διατυπώθηκαν από άλλα κράτη μέλη και την Επιτροπή.

metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου