Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Συνεχίζονται οι παραχωρήσεις σταθμών σε ιδιώτες στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ....

Καλαμπάκα , Διακοφτό , Δράμα , Νάουσα , Λάρισα , Προαστιακός Αθηνών και πόσοι ακόμα.....
Κυριολεκτικά κανένας σταθμός πλέον δεν έχει προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Και φυσικά αν συγκρίναμε τι συμβαίνει σε όλες τις άλλες χώρες , θα βλέπαμε ότι αυτό το μοντέλο διαχείρισης δεν εφαρμόζεται σχεδόν πουθενά.
Επιπλέον στις μικρές κοινωνίες της περιφέρειας οι εν ενεργεία εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντιμετωπίζουν και την καχυποψία των συμπολιτών τους
αφού όπως είναι γνωστό η εταιρεία απαγορεύει την συμμετοχή στους διαγωνισμούς σε συγγενικά πρόσωπα μέχρι και 3ου βαθμού και όπως μαθαίνουμε αυτό προκαλεί διάφορους ψιθύρους για τα αίτια αυτής της απόφασης ....(ναι μας το μετέφεραν ΚΑΙ αυτό συνάδελφοι ).

Εμείς απο την πλευρά μας θα επαναλάβουμε ότι είμαστε πάγια και  κάθετα αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των σταθμών έκδοσης εισιτηρίων . 

Η λύση είναι στο να στελεχωθούν τα σημεία πώλησης με προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , όπως συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες σιδηροδρομικές εταιρίες. Δηλαδή προσλήψεις με προσωπικό που θα εκπαιδευτεί με σύγχρονες μεθόδους  και θα παρέχει εξειδικευμένη και ποιοτική υπηρεσία στον επιβάτη.

Δυστυχώς η Διοίκηση της Εταιρείας συνεχίζει την καταστροφική αυτήν  της επιλογή ....
Τι προκύπτει απο αυτήν την επιλογή  ;

Επαχθείς όροι εργασίας για όσους κερδίζουν τους διαγωνισμούς σε μικρούς σταθμούς , εξευτελιστικοί μισθοί στους εργαζόμενους σε μεγάλους που κερδίζουν συνήθως πράκτορες .....

Νομίζουμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσει επίσημα και το συνδικάτο για αυτές τις αποφάσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.....

2 σχόλια:

  1. Αρχικά να ευχαριστήσω το blog που μέσα από το κείμενό του έθιξε ένα θέμα, που προσωπικά με εξοργίζει, αυτό του αποκλεισμού συγγενικών προσώπων από διαγωνισμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
    Να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι υπέρ της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, αλλά από την στιγμή που η εταιρεία αποφάσισε να παραχωρήσει σε ιδιώτες τη διαχείριση των εκδοτηρίων και μέχρι να γίνουνε προσλήψεις, θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και ΑΔΙΚΟ να αποκλείετε οποιοδήποτε συγγενικό πρόσωπο εργαζομένου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (κάποια από τα οποία κάνουν αποδειγμένα πάρα πολύ καλά τη δουλειά τους), με μοναδικό κριτήριο το γεγονός ότι τυχαίνει κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο να εργάζεται στη ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όχι με βάση την ποιότητα και την απόδοση στη δουλειά που του έχει αναθέσει η ίδια η εταιρεία. Κάτι τέτοιο είναι σαφώς ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, δε συμμετέχει στο Δ.Σ. της εταιρείας και επομένως δεν έχει καμία δύναμη και δεν μπορεί να επηρεάσει την αμερόληπτη διεξαγωγή του οποιουδήποτε διαγωνισμού. Επιπλέον θέλω να τονίσω ότι αφενός είναι προσβλητικό για τους εργαζομένους να θεωρούνται ύποπτοι για άσκηση πίεσης σε διαγωνισμούς, αφετέρου είναι ευθύνη της εταιρείας να επιλέξει έναν από τους πολλούς τρόπους που υπάρχουν για να εγγυηθεί τη διαφάνεια διεξαγωγής τους. (π.χ. ανοιχτοί διαγωνισμοί με την παρουσία των υποψηφίων στη διαδικασία κ.α.)

    Δημήτριος Κυριακίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα δεν εχεις καταλαβει οτι ζουμε στην εποχη του αποφασιζουμε και διαταζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή