Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Σπασμωδικές κινήσεις απο την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,θέτουν σε κίνδυνο την προοπτική της εταιρείας

Συνεχίζει τις σπασμωδικές κινήσεις η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δείχνει πως έχει χάσει την ψυχραιμία της και με τα Διευθυντικά στελέχη (ΔΑΔ-ΔΙΚΑΜ) να μην μπορούν να συνειδητοποιήσουν ή να καταλάβουν
αυτονόητα πράγματα,πράγματα που οι ίδιοι οι Διευθυντές προσυπόγραφαν εδώ και 16 μήνες.

Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ουσία εγκλωβίστηκε στις ασκήσεις επί χάρτου που πραγματοποιεί εδώ και μήνες προσπαθώντας στην ουσία να διασφαλίσει την εύνοια του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος και κατά συνέπεια την παραμονή της στο τιμόνι της εταιρείας,  με κινήσεις που υποθάλπουν καθαρά την εργασιακή ειρήνη,δημιουργούν εκνευρισμό στο παραγωγικό προσωπικό και αναστάτωση στην εταιρεία. Επίσης είναι ολοφάνερο πλέον ότι θέτουν σε κίνδυνο την αναπτυξιακή πορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και τις συμφωνίες που έχει κατοχυρώσει η εταιρεία στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών, με τις θυσίες των εργαζομένων πρώτιστα και δευτερευόντως με την παρουσία των Διοικούντων (είτε των σημερινών,είτε χτεσινών).
Ωστόσο η σημερινή Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την στάση της εδώ και 2 μήνες, δείχνει να μην σέβεται το προσωπικό.

Έτσι μετά την ξαφνική 1η εγκύκλιο για το θέμα των ελιγμών στα τέλη Μαρτίου (που στην ουσία δεν έλεγε τίποτα απολύτως) και την 2η ερμηνευτική για το ίδιο θέμα (Απρίλιος) που επίσης επιβεβαίωνε την χαώδη τρικυμία στην σκέψη των Διοικούντων,αφού προφορικά διαβεβαίωναν ότι το θέμα έχει λήξει ενώ δεν το πίστευαν, τις τελευταίες μέρες έγινε προσπάθεια για να αναγκαστεί ο υπηρεσιακός μηχανισμός στην έλξη να υπογράψει μειώσεις στην χιλιομετρική αποζημίωση στους ελιγμούς (Δ), με το έτσι θέλω και χωρίς κανένα κείμενο που να υποδεικνύει νέο τρόπο μέτρησης των αποζημιώσεων για τις εφεδρείες και τους ελιγμούς.
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΔΙΚΑΜ συνεποικουρούμενη απο την ΔΑΔ προσπάθησαν να πιεσουν στην ουσία συναδέλφους να υπογράψουν μειώσεις που σε καμία περίπτωση δεν υπαγορεύονταν απο τις 2 εγκυκλίους που εκδόθηκαν τους τελευταίους 2 μήνες. Και όταν μάλιστα ΟΛΟΣ ο υπηρεσιακός μηχανισμός βεβαίωνε ενυπογράφως, αυτά που βεβαιώνει εδώ και 16 μήνες, αφού ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει αλλάξει.
Αφού λοιπόν δεν μπόρεσαν να πείσουν κανένα ότι αυτό που διάβαζαν όλοι, οδηγούσε σε μειώσεις ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας πήρε την -απίστευτη αλήθεια- απόφαση να καταχωρηθούν στα ΧΟΔ οι ελιγμοί,αλλά αυτοί να μην καταβληθούν γιατί "θα επανεξεταστούν". Με ποιο τρόπο και πως γνωρίζει μόνο ο ίδιος.
 Ακόμα χειρότερα ζήτησε να αποσταλούν στην Καρόλου τα δελτία έλξης των εμπορικών και στατικών υπηρεσιών(που υπογράφουν προϊστάμενοι τμημάτων και υπηρεσιών) για να ελεγχθούν απο συναδέλφους! 
Το ερώτημα που προκύπτει είναι ασφαλώς πως θα επανεξεταστούν και με ποια εγκύκλιο,αφού τα πράγματα αυτά έχουν καθοριστεί με εγκύκλιο το καλοκαίρι του 2014 (ελιγμοί -εφεδρείες)  την οποία η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γνώριζε,αλλά ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ να αλλάξει.
Προσπάθησε κρυμμένη πίσω απο αμφιλεγόμενες διατυπώσεις να θολώσει τα νερά ζητώντας στην ουσία απο συναδέλφους να πάρουν  την ευθύνη για ζητήματα που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες τους.
Τι άλλαξε σήμερα μόνο οι ίδιοι μπορεί να γνωρίζουν. Και ιδιαίτερα - το επαναλαμβάνουμε-όταν δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με την εγκύκλιο του καλοκαιριού του 2014,αλλά και την ΣΣΕ του 2016 για το θέμα του υπολογισμού των ελιγμών και των χιλιομέτρων εφεδρείας.
Επειδή λοιπόν οι Διοικούντες κατάλαβαν το αδιέξοδο των αποφάσεων τους και επειδή και το Σωματείο μας απάντησε ξεκάθαρα εδώ και 2 μήνες, ότι οποιαδήποτε αλλαγή στα μισθολογικά δεν γίνεται αποδεκτή,παρά μόνο προσθετικά , με την επαναδιαπραγμάτευση του άρθρου 8, θεώρησαν σωστό και πρέπον να επιχειρήσουν να εκβιάσουν τους μηχανοδηγούς!
Χωρίς φυσικά να σκεφτούν ούτε την χρονική στιγμή, ούτε το περιβάλλον,ούτε το σε ποιους απευθύνουν εκβιασμούς.
Έτσι όπως μαθαίνουμε ο κ. Τσαλίδης έδωσε εντολή, να επανεξαστούν και οι μετακινήσεις (!!!) για τους μηχανοδηγούς και -μέχρι στιγμής- να μην καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τον μήνα Απρίλιο στο προσωπικό έλξης.
Η απόφαση του αυτή, σε αυτήν την χρονική στιγμή μόνο ζημιά για την προοπτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δημιουργεί.

Η απάντηση στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα δοθεί μετά την συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου μας την Δευτέρα,ωστόσο ο κ. Τσαλίδης είναι προσωπικά υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν στον χώρο της έλξης και τον εκνευρισμό που δημιουργούν στο προσωπικό, σε αυτήν την χρονική στιγμή, οι αποφάσεις του, οι οποίες και έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις κατά καιρούς δημόσιες τοποθετήσεις του για το παραγωγικό προσωπικό.
Τον ίδιο βαθμό συνυπευθυνότητας έχουν οι Διευθυντές ΔΑΔ και ΔΙΚΑΜ οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να διαχωρίσουν παραγωγικούς κλάδους, ή μπορούν να εκβιάσουν καταστάσεις.
Μάλλον δεν έχουν καταλάβει που απευθύνονται και θα λάβουν σύντομα τις απαντήσεις που αναλογούν σε τέτοιους εκβιασμούς.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ;ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ;ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΚΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ;
    ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ "ΧΑΘΗΚΕ"ΣΕ ΜΙΑ ΑΠ ΑΥΤΕΣ;ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ!
    ΑΣ ΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ Κο ΤΣΑΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ,ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ!ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ!
    ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ;ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ!
    ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί οι διοικήσεις να έρχονται και να φεύγουν αλλά δεν τους χαλάει να γλύφουν τα νέα αφεντικά μήπως κρατήσουν τις καρέκλες τους, βλέπεις κρίση έχουμε, που να ψάχνουν για δουλειά οι άνθρωποι με ένα κάρο πτυχία;
    Όσο για μας την δύναμή μας και την εταιρεία, την έχουν γραμμένη στα παλιά τους τα παπούτσια, για να μην πω τίποτε άλλο και βγω ακατάλληλος.
    Τώρα για το αν θα μας έχουν απέναντι, σε πληροφορώ ότι ήθελε αγώνα από το πρώτο Σάββατο, τότε που οι πετυχημένοι και οι μπεκρήδες έκαναν μπουφέ κόβοντας πίτες, κι εμείς οι διάφανοι από τις απανωτές περικοπές που μας έκαναν, τους κάναμε παρέα βαρώντας παλαμάκια.. για να μην πω πάλι κάτι άλλο εδώ και βγω ακατάλληλος στην ανάγνωση,αλλά με το συμπάθιο μπορώ να
    σου δείξω.
    https://www.youtube.com/watch?v=Bdel3LaeDgw

    ΑπάντησηΔιαγραφή