Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Ολοκληρώθηκαν οι υπόγειες σήραγγες του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ενώθηκαν οι σήραγγες της επέκτασης της Καλαμαριάς και της βασικής γραμμής

Μετά απο δεκαετίες εξαγγελιών ένα έργο πνοής για την Συμπρωτεύουσα, ολοκληρώνεται.
Ολοκληρώθηκε σήμερα, Τρίτη 31 Ιουλίου, η διάνοιξη του συνόλου των υπόγειων σηράγγων του Μετρό Θεσσαλονίκης, με την ολοκλήρωση της διάνοιξης και της δεύτερης σήραγγας στην επέκταση προς Καλαμαριά, κάτι το οποίο επιτρέπει πλέον την
ένωση των σηράγγων της βασικής γραμμής και της επέκτασης προς Καλαμαριά.


Ο δεύτερος μετροπόντικας, ο «Φρίξος», εισήλθε στο σταθμό «25ης Μαρτίου». Έτσι, ολοκληρώθηκε το 100% των σηράγγων, τόσο στη βασική γραμμή, όσο και στην επέκταση προς Καλαμαριά, ενώ έχει κατασκευαστεί το 80% των έργων πολιτικού μηχανικού και έχει εκτελεστεί το 60% της επέκτασης προς Καλαμαριά.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, ο Πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Η ολοκλήρωση της διάνοιξης των σηράγγων σε όλη την έκταση και των δύο γραμμών, της βασικής και της επέκτασης προς Καλαμαριά, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του έργου.
Η ένωση των σηράγγων της γραμμής της επέκτασης προς Καλαμαριά με τη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης συμπίπτει με την ολοκλήρωση του πιο δύσκολου τεχνικά – λόγω των γεωλογικών αβεβαιοτήτων – του πιο χρονοβόρου και το πιο δαπανηρού μέρους ενός έργου μετρό, που είναι η διάνοιξη των υπόγειων σηράγγων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους εργαζόμενους στην Αττικό Μετρό, όσο και τους εργαζόμενους στον ΑΚΤΟΡΑ, την ανάδοχο εταιρία, για την μεγάλη προσπάθεια που μαζί καταβάλαμε εδώ και δυόμισι χρόνια, να αναστήσουμε ένα μεγάλο έργο και να φέρουμε πιο κοντά στην πραγματοποίηση ένα μεγάλο όνειρο για τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για την εμπιστοσύνη τους και την υπομονή τους και να τους διαβεβαιώσω ότι ανταποκρινόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο μεγάλο αίτημα της πόλης, που είναι η ολοκλήρωση και η λειτουργία του Μετρό».

Απομάκρυνση εργοταξιακής κατάληψης

Καθώς η επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς, σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, πραγματοποιείται η απομάκρυνση της εργοταξιακής κατάληψης και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας, με τις οδούς Μοσχονησίων και Μητροπολίτη Κυδωνιών Γρηγορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου