Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Αντιστάθηκε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ αλλά τα -δήθεν- στελέχη του κατεβαίνουν σε ίδιο ψηφοδέλτιο με ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ!!!

Μόνο διασκέδαση χαρίζει αυτές τις μέρες ο γραφικός εκπρόσωπος τύπου της ΣΥΠΕ στον σιδηροδρομικό κόσμο. Αφού 1 μήνα μετά την συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ, ανακάλυψε ότι η ...ΣΥΠΕ δεν ψήφισε τελικά την ΣΣΕ,στέλνοντας μάλιστα και επιστολή
(που απαντήθηκε απο την ΠΕΠΕ) για το θέμα,σήμερα προσπαθεί να μας πείσει ότι αντιστάθηκε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ στα μνημόνια αποκλειστικά.... 

Προφανώς δεν αναφέρεται στην ΣΥ.ΠΕ, την οποία εκπροσωπεί πλέον (ψηφοδέλτιο συνεργασίας ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) αλλά στους συναδέλφους της ΑΣΚΕ που έδωσαν έντιμο αγώνα μαζί με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις αυτά τα 8 χρόνια.
Ποιος ξεχνάει άραγε την στοχοποίηση των συνδικαλιστών της +ΣυνΕξέλιξης την πενταετία 2010-2015.
Ποιος ξεχνάει τις 5 μέρες εκτός υπηρεσίας του Αντιπροέδρου της ΠΟΣ τότε συναδέλφου Καραδήμα,επειδή δεν έκανε τα χατήρια όσων οδηγούσαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιδιωτικοποίηση και την έλξη στα τάρταρα.
Ποιος δεν θυμάται την σιωπή της ΠΟΣ τότε για αυτές τις πρακτικές (και όχι μόνο της ΠΟΣ).
Ο γιαλαντζί κομμουνιστής της ΣΥΠΕ θέλει να πείσει τους μηχανοδηγούς ότι αποτελεί ταξικό συνδικαλιστή και συνεχώς προσπαθεί να πείσει ότι αποτελεί συνέχεια του ΠΑΜΕ ή κομμουνιστή για να τους ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ.
Ότι τάχα και η ΣΥΠΕ εκπροσωπεί ...ταξικές αντιλήψεις!!!!
Πρόκειται για το ίδιο άτομο που ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών 1 βδομάδα πριν τις εκλογές της ΠΕΠΕ για να ικανοποιήσει την προσωπική του φιλοδοξία ως μέλος του ΔΣ της ΠΕΠΕ, στην θέση που τους προσέφερε ο πράσινος συνδικαλιστικός πατρώνος του, με αντάλλαγμα την καθημερινή στοχοποίηση της ΠΕΠΕ. 
Γιατί είναι γνωστό ότι ο γραφικός εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί τον ...εαυτό του. Και επειδή ήξερε το αποτέλεσμα για το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών,έσπευσε να αποχωρήσει για την καρέκλα που τόσο επιθυμούσε εδώ και χρόνια.
Καμία σχέση με ταξικά ιδεώδη, κομμουνισμό κτλπ δεν έχει και δεν είχε.

Δεν πείθει
Κανέναν πλέον δεν πείθει ο γραφικός εκπρόσωπος τύπου της ΣΥΠΕ, γιατί ο ρόλος του έχει γίνει κατανοητός απο όλο τον σιδηροδρομικό κόσμο. 
Το παιδί για όλες τις δουλειές της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ, που σιωπά όμως για τις ενέργειες του πρώην Προέδρου της ΠΕΠΕ Νώντα Θεοδωρόπουλου σε βάρος του κλάδου, αφού ο συνδικαλιστικός του πατρώνος με επιστολή του έκοψε την πρωινή εφεδρεία στον Παλαιοφάρσαλο στις αρχές Αυγούστου,ενώ ετοίμαζε αντίστοιχο γράμμα και για το Λιανοκλάδι. 

Στην ουσία

Ο γραφικός και η ΣΥΠΕ δεν έχουν τίποτα να πούν.
Ενδεικτικό είναι ότι πλέον η επιχειρηματολογία της ΣΥΠΕ βρίσκεται στους κωδικούς για το ..mail του Σωματείου (!!!!), στην τήρηση της συμφωνίας γύρω απο τα ρεπό (συμφωνίας που όμως ΔΕΝ ψήφισε η ΣΥΠΕ), ενώ για την ΣΣΕ θυμήθηκαν τα κλιμάκια και πως διαφωνούν με αυτά. (ενώ δίνουν αυξήσεις).
Προφανώς στην ΣΥΠΕ έχουν το μαγικό ραβδί και θα μπορούσαν να καλύψουν προσωπικές διαφορές 150-300 Ευρώ με διαφορετικό τρόπο (όπως τους απαντήθηκε στο ΔΣ) ή θα έφερναν καλύτερη ΣΣΕ για τους μηχανοδηγούς (όταν με την πρόταση που έχει συμφωνηθεί, οι αυξήσεις είναι πολύ μεγάλες).
Δικαιολογίες φτηνές αποτελούν όλα αυτά.
Οι μηχανοδηγοί γνωρίζουν τι προβλέπει η ΣΣΕ, επικύρωσαν σε ποσοστό 85% με την ψήφο τους στις εκλογές του Απρίλη την συμφωνία του Δεκεμβρίου 2017 και θα επικυρώσουν και την ΣΣΕ.
Στο παράλληλο σύμπαν της ΣΥΠΕ, η +ΣυνΕξέλιξη ήταν απερχόμενη δύναμη στις εκλογές (και τελικά αύξησε την δύναμη της κατά 2 έδρες), ενώ η ΣΥΠΕ ερχόταν καβάλα στο...άλογο με πρίγκηπα-καβαλάρη τον γραφικό. Τελικά έμεινε τρίτη,  εκτός Προεδρείου και με τις επικοινωνιακές φανφάρες του γραφικού να αποτελούν την κληρονομιά που θα τον συνοδεύει για πολύ καιρό.
Και θα χαρακτηρίζει και την πορεία της ΣΥ.ΠΕ.

Άλλωστε, πια η αξιοπιστία ενός προσώπου, που δήλωνε κομμουνιστής αλλά απαρνήθηκε το ΠΑΜΕ για να συμμαχήσει με ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ; 
Και δεν μιλάμε μόνο για την προσωπική αξιοπιστία (που άλλωστε είναι ανύπαρκτη καιρό τώρα),αλλά για την πολιτική αναξιοπιστία του...

Το μόνο που κάνουν στην ΣΥΠΕ είναι να κουνάνε το δάκτυλο με σκοπό την προσωπική τους ατζέντα μακρυά από τα ρεαλιστικά συμφέροντα των μηχανοδηγών.
Όλη τους η στάση έχει να κάνει με τις προσωπικές τους εμπάθειες και ανασφάλειες και όχι με τον συνδικαλισμό και την πολιτική.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Οτι αφορα τον "γραφικο" ειναι αστειο.
    Το λυπηρο ειναι οτι ο Γ.Γ της ΓΣΕΕ ειναι μονιμος χειροκροτητης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή