Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Μοιραία για τις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ , η σύγκριση της ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ με αυτήν της ΕΥΔΑΠ....

Εκτός απο το 0+0=0 υπάρχουν και άλλα...
Όπως είναι γνωστό η ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ υπογράφηκε απο τις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως διαφοροποίηση απο την ΣΣΕ του 2016 για τους εργαζόμενους. Η θλιβερή πλειοψηφία της ΠΟΣ, υπέγραψε
την ΣΣΕ μετά ΚΑΙ απο την παρέμβαση του Δικτύου Σιδηροδρομικών που ζήτησε πολιτικά να ικανοποιηθεί το αίτημα των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, αφού οι 2 παρατάξεις ΔΕΝ δέχονταν να συζητήσουν κάτι καλύτερο,αλλά επιθυμούσαν για εσωτερικούς τους λόγους να κλείσουν το θέμα το συντομότερο.
Πολλά ψέμματα ειπώθηκαν στους εργαζόμενους στην τεχνική βάση εκείνη την περίοδο απο τους εργατοπατέρες των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που ήθελαν να πείσουν ότι με την ΣΣΕ προστάτευαν τους εργαζόμενους στην υπο ιδιωτικοποίηση εταιρεία. 
Μάλιστα δημιούργησαν και τον αόρατο εχθρό, τους συνδικαλιστές δηλαδή εκείνους που τους πρότειναν να αξιοποιήσουν όλο το χρόνο και να συζητήσουν την ΣΣΕ και με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,στοχοποιώντας τους ως δήθεν εργοδοτικούς και κυβερνητικούς που θα έβαζαν τους συναδέλφους στην τεχνική βάση σε κίνδυνο ,με τα όσα πρότειναν.
Φυσικά λησμόνησαν οι ΠΑΣΚΟΔΑΚΙΤΕΣ ότι το 2016 η ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε υπογραφεί ακριβώς με το ίδιο καθεστώς (υπο ιδιωτικοποίηση), ένα μήνα μετά την ΣΣΕ σε ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ (Αύγουστος 2016 ενώ στις άλλες 2 εταιρείες είχε υπογραφεί τον Ιούλιο) ενώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ η ΣΣΕ είχε λήξει καιρό πριν υπογραφεί! ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έδινε ΑΥΞΗΣΕΙΣ το 2016.
Αυτά τα ξέχασαν οι εργατοπατέρες των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ και στην προσπάθεια τους να βρούν λύση στο αδιέξοδο που επί 2 μήνες καλλιεργούσαν  στους χώρους της ΕΕΣΣΤΥ παρέα με το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών (που τους παρέσυρε και στο τέλος τους άδειασε μεγαλοπρεπώς),πήγαν και υπέγραψαν την ΣΣΕ με το περίφημο 0+0 = 0 για τους εργαζόμενους.
Η αποκάλυψη που κάνουμε σήμερα δείχνει ότι η παρέα του Παρασκευόπουλου, που συνεδριάζει πίσω απο κλειστές πόρτες και ΔΕΝ έχει ακόμα απαντήσει για την  άρνηση χορήγησης των οικονομικών καταστάσεων προηγούμενων ετών,  σε μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας, είναι αποκομμένη και απο τον συνδικαλιστικό περίγυρο,αδυνατώντας να αξιοποιήσει ευκαιρίες που παρουσιάζονται πολιτικά προς όφελος των εργαζομένων.
Γιατί οι ΠΑΣΚΟΔΑΚΙΤΕΣ θεωρούν ότι όταν κερδίζουν οι εργαζόμενοι  αυτήν την περίοδο,χάνουν οι κομματικοί τους φορείς (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ).
Η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ έσπευσαν να υπογράψουν στην ΣΣΕ που ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ να είναι ίδια και απολύσεις για οικονομοτεχνικούς όρους στην ΕΕΣΣΤΥ.
Στην ΕΥΔΑΠ που ανήκει στο Υπερταμείο ας δούμε τι υπέγραψε η Ομοσπονδία πρόσφατα και πως διασφαλίζει τους εργαζόμενους. 


Το "συνδικαλιστικό  ξεγύμνωμα¨ της παρέας του Παρασκευόπουλου, της χειρότερης παρέας, που πέρασε ποτέ απο την Κάνιγγος ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ και έχουν σήμερα οι σιδηροδρομικοί την ατυχία να τους εκπροσωπεί είναι μεγάλο.

Διαβάζουμε τον πρώτο όρο απο την σύμβαση της ΕΥΔΑΠ με την Ομοσπονδία Εργαζομένων,ΕΥΔΑΠ που θυμίζουμε ότι έχει ενταχθεί στο ΥπερΤαμείο > 

Η ΕΥΔΑΠ  αναγνωρίζει ότι το κοινωφελές έργο της, ο επιχειρηματικός της σκοπός και ο κοινωνικός της ρόλος, μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την συνδρομή του προσωπικού της, για αυτό εγγυάται την διατήρηση  τόσο των θέσεων εργασίας όσο και των όρων εργασίας,απέχοντας απο οποιαδήποτε αυτόβουλη περικοπή αποδοχών και δεσμεύεται να μην προβεί σε καταγγελίες συμβάσεων εργασίας για οποιονδήποτε λόγο, περιλαμβανομένων των οικονομοτεχνικών λόγων ή λόγων αφορούντων την εταιρεία. Καταγγελία της Σύμβασης Εργασίας επιτρέπεται μόνο για σπουδαίο λόγο που συντρέχει στο πρόσωπο του μισθωτού και κατά τα οριζόμενα στις Πειθαρχικές Διατάξεις του Κανονισμού  Προσωπικού. (Π.Δ. 597/1985) .Μεταβολές του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας δεν επηρεάζουν τις παραπάνω υποχρεώσεις της έναντι του προσωπικού της.


Ας διαβάσουν αυτήν την παράγραφο στην Κάνιγγος οι ΠΑΣΚΟΔΑΚΙΤΕΣ, που πανηγύριζαν για το 0+0 =0 που υπέγραψαν για τους συναδέλφους στην τεχνική βάση.
Και ας καταλάβουν άλλη μια ευκαιρία που έχασαν γιατί ΠΟΛΙΤΙΚΑ θέλουν να παίζουν παιχνιδάκια και δεν ακούνε κανένα έχοντας το ύφος της μόνιμης αλλαζονείας να τους διακρίνει.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ είναι να αποκαλύπτουμε τον ΡΟΛΟ τους, τον ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ τους ρόλο.

Την αποκάλυψη αυτή  την αφιερώνουμε και στον "μεγαλοσυνδικαλιστή" της ΓΣΕΕ, που έσπευσε να μας κατηγορήσει για την απάντηση που δώσαμε στην προχτεσινή ανακοίνωση της ΔΑΚΕ.

Αυτά είναι η αρχή ή ας το πούμε καλύτερα είναι ΑΚΟΜΑ μια  απόδειξη της συνδικαλιστικής ανεπάρκειας της παρέας του Παρασκευόπουλου.
Γιατί η ΕΕΣΣΤΥ ανήκει ακόμα στο Δημόσιο. 
Ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΠΟΣ, ο χειρότερος Πρόεδρος στην ιστορία της Ομοσπονδίας που το μόνο που κατάφερε ήταν να διχάζει, στέλνοντας εξώδικα σε Σωματεία, η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ ήθελαν να υπογράψουν την ΙΔΙΑ ακριβώς ΣΣΕ και κατηγορούσαν όσους τους λέγανε ότι υπάρχουν ΠΟΛΙΤΙΚΑ περιθώρια για κάτι καλύτερο για τους εργαζόμενους.
Και όταν φτάσανε στο σημείο να μην ακούνε κανένα, το Δίκτυο Σιδηροδρομικών αποχώρησε απο το Προεδρείο της ΠΟΣ, αφού πρώτα παρενέβη -όπως είχαμε γράψει- για να ικανοποιηθεί το αίτημα των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ.

Οι συγκρίσεις είναι ΜΟΙΡΑΙΕΣ λοιπόν γιατί πρόκειται για 2 Δημόσιες Εταιρείες. (ΕΕΣΣΤΥ- ΕΥΔΑΠ).

Αλλά προφανώς οι ΠΑΣΚΟ ΔΑΚΙΤΕΣ αρκούνται στις φωτογραφίες που πανηγυρίζουν για το ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ που κατάφεραν στην ΕΕΣΣΤΥ.

Και σήμερα θέλουν να μας πείσουν ότι αυτοί θα διαπραγματεύονταν καλύτερα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Τολμάνε να προκαλούν με τέτοιο τρόπο τους εργαζόμενους στην ιδιωτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ....

Η απάντηση θα πρέπει να τους δίνεται σε κάθε ευκαιρία με τον πλέον απόλυτο τρόπο. 

Γιατί ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ φέρουν την απόλυτη συνδικαλιστική ευθύνη
  • για την διαχρονική απαξίωση του σιδηροδρόμου, που χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο προώθησης πολιτικών συμφερόντων και όχι ανάπτυξης, 
  • για τα έργα που έμεναν μακέτες επί δεκαετίες, 
  • για το πλιάτσικο στην υποδομή,
  •  για την υπερχρέωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσα σε 2 χρόνια, 
  • για την διάλυση του κλάδου κίνησης το 2011 με τις 300+ μετατάξεις
  • για την κατάργηση του κλάδου εκδοτών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ την περίοδο 2010-2014 και την αναδοχή σημείων πώλησης εισιτηρίων απο ιδιώτες 
  • για την ανοχή που επέδειξαν όταν χάναμε 50% του μισθού μας,
  •  για τις χιλιάδες μετατάξεις, 
  • για την ΣΣΕ του 2011 που τότε υπέγραψαν την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΚΔΑ και του ΚΩΕΑΠ, ΣΣΕ που ψηφίστηκε με την απουσία του Θεοδωρόπουλου  απο το ΔΣ της ΠΟΣ εκείνη την μέρα και την "ξαφνική αδιαθεσία" συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ που αποχώρησε τότε για να υπάρξει πλειοψηφία! Αυτές είναι οι σικέ αποφάσεις που τις συνδέουν χρόνια τώρα!
  • για το κλείσιμο του σιδηροδρομικού δικτύου το 2010, 
  • για την εγκατάλειψη του τροχαίου υλικού, 
  • για την εξαύλωση του αποθεματικού του ασφαλιστικού ταμείου μας το 2012 με το ληστρικό PSI
  • για την χωρίς αντίδραση είσοδο των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ στο ΤΑΙΠΕΔ το 2013, με το πρόσχημα "σιγά μην πωληθούν"
  • για την διαρκή υπερεργασία δεκαετίες τώρα, που ΔΕΝ προσέφυγαν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στο ΣΕΠΕ για αυτήν,παρά μόνο το Σωματείο Μηχανοδηγών τον Ιούνιο του 2017 με την συνεπακόλουθη συμφωνία για ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
  • για τον διαχωρισμό νέων και παλαιών εργαζόμενων στον σιδηρόδρομο στον τομέα της ασφάλισης μετά την κατάργηση του ΤΑΠ-ΟΤΕ.
  • για τον όρο για απολύσεις για οικονομετεχνικούς λόγους που ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ στην ΕΕΣΣΤΥ
  • και ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ.

Γιατί ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ το συνδικάτο μας, με ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ τους με απαλλαγή απο την εργασία  να απαιτούν  να πληρωθούν το ΣΥΝΟΛΟ της κανονικής τους άδειας, γιατί δεν δέχτηκαν να κοινοποιήσουν τις μέρες απεργίας του ΔΣ της Ομοσπονδίας τα τελευταία χρόνια επικαλούμενοι τα "προσωπικά δεδομένα" τους.
Εμείς θεωρούμε αυτήν την πράξη, ως προσπάθεια διαφύλαξης της σαπίλας και της υποκρισίας στο συνδικάτο.
ΓΙΑΤΙ 

Στήριζαν  και στηρίζουν τις πολιτικές δυνάμεις του χτες, γιατί είναι συνώνυμες με αυτές.

 ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!!!

Εμείς απαντάμε 

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ απο εσάς ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ 
ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΟΧΗ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ!!!!

Και εδώ ότι λέμε το εννοούμε (και το ξέρετε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου