Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Την εκπαίδευση των νέων μηχανοδηγών και στο Καλίδρομο ζήτησε η ΠΕΠΕ


Με σημερινή του επιστολή το Σωματείο μας,ζήτησε απο την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την εκπαίδευση των 20 νέων μηχανοδηγών στο Καλίδρομο, καθώς διαπιστώθηκε ότι
κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης τους δεν είχε προγραμματιστεί αυτή η παράμετρος.

Η εκπαίδευση προγραμματίζεται αμέσως μετά τις θερινές άδειες και σε συνδυασμό με τα προγράμματα που θα γίνουν στο ΚΕΚ για την απόκτηση της Ευρωπαικής άδειας για το σύνολο του προσωπικού έλξης.
Θυμίζουμε ότι οι 20 νέοι μηχανοδηγοί παρέλαβαν τα διπλώματα τους την περασμένη εβδομάδα και έχει ξεκινήσει η αξιοποίηση τους σε όλες το φάσμα εργασίας.
Παράλληλα η ΠΕΠΕ θα αιτηθεί την εκπαίδευση του προσωπικού μετά τις καλοκαιρινές άδειες σε όλο το τροχαίο υλικό για τα περιφερειακά μηχανοστάσια  όπου έχουν παρουσιαστεί κενά(Δράμα - Λιανοκλάδι, Desiro κτλπ_).
Παρότι η έλλειψη προσωπικού είναι δραματική, με αποτέλεσμα οι εκπαιδεύσεις να είναι πολύ δύσκολες, το Σωματείο μας με την ενεργή συμμετοχή όλων των συναδέλφων θα προσπαθήσει για την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας.

Η επιστολή της ΠΕΠΕ στον Δ/ντη ΔΙΚΑΜ κ. Λύτρα  > 

Κύριε Διευθυντά 
Όπως γνωρίζετε κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης των 20 βοηθών μηχανοδηγού για την κτήση της άδειας μηχανοδήγησης, οι συνάδελφοι δεν εκπαιδευτήκαν στην γαλαρία του Καλλίδρομου, γεγονός που δημιουργεί μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της και την πιστοποίηση τους, σημαντικά προβλήματα τόσο  στην καθημερινότητα και τον προγραμματισμό εργασίας, όσο και στην ασφάλεια της κυκλοφορίας (μπορούν να διέλθουν την γαλαρία μόνο με την παρουσία εκπαιδευμένου προσωπικού).
Παρακαλούμε όπως μετά το πέρας των θερινών αδειών, προγραμματίσετε την άμεση εκπαίδευση των συναδέλφων στην γαλαρία του Καλλίδρομου.
Στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση.

Για το ΔΣ 

Ο Πρόεδρος                      Ο Γ.Γραμματέας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου