Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Άγρια επίθεση της Κυβέρνησης στα εργασιακά - 20 σελίδες αλλαγών σε Νόμο για την...ανάπτυξη

2 μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας συμπληρώθηκαν και στην χώρα το μόνο που έχουμε βιώσει ως αλλαγή είναι η άγρια επίθεση - άνευ λόγου ή μνημονιακών υποχρεώσεων- στα εργασιακά μας δικαιώματα. Χτες τα μεσάνυχτα η Κυβέρνηση κατέθεσε προς διαβούλευση 

που στην ουσία συνιστά 4ο μνημόνιο καθώς περιλαμβάνει 20 σελίδες αντεργατικών ρυθμίσεων στα άρθρα 49 εως 56.

Με μια σειρά αλλαγών στον Νόμο 1876 του 1990, εισάγεται λοιπόν τέταρτο μνημόνιο κατ’ απαίτηση της ντόπιας ολιγαρχίας,μνημόνιο φτώχιας και καταναγκασμού της εργατικής τάξης και του ελληνικού λαού.
Το Νομοσχέδιο καταργεί στην ουσία την επεκτασιμότητα των Κλαδικών Συμβάσεων , εισάγει όρους για την εξαίρεση επιχειρήσεων απο Κλαδικές Συμβάσεις, ενώ καταργεί το δικαίωμα μονομερούς προσφυγής σε διαιτησία κατά την διάρκεια διαπραγματεύσεων για την σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων.
Αναλυτικότερη ενημέρωση σε λίγο....

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Περιμένανε κάποιοι αφελείς κάτι διαφορετικό από τους εντολοδόχους του ΣΕΒ; Δικαιολογία δεν υπάρχει. Οι θέσεις της ΝΔ ήταν γνωστές από καιρό, αν και απουσίαζαν από την προεκλογική περίοδο και από τα κανάλια. Αλλά δεν χρειαζόταν φαντασία για να κατανοηθεί η θέση της πάνω στα εργασιακά δικαιώματα. ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Οι ενοχλητικοί εργαζόμενοι που όλο απεργούν και στεναχωρούν τους καταπιεσμένους εργοδότες, εμποδίζουν τους συμπολίτες μας να πηγαίνουν στις εργασίες τους και χαλάνε την εικόνα της Χώρας στα μάτια των τουριστών. Γι' αυτό οι καταπιεζόμενοι εργοστασιάρχες κλείσανε τα εργοστάσιά τους που κατέρρεαν υπό το βάρος καταχρηστικών απεργιών. Μόνο βλάκες δεν θα καταλάβαιναν. Και οι ακόλουθοι των Παναγοπουλαίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή