Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Κοινωνικό μέρισμα τέλος για το 2019, ότι ήταν να δοθεί δόθηκε απο τον..Τσίπρα!


Το θέμα καταβολής κοινωνικού μερίσματος τον Δεκέμβριο του 2019 έκλεισε οριστικά σήμερα (15/9) και δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος την απέκλεισε.  Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί στoν τηλεοπτικό σταθμό OPEN και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε
πως «ό,τι ήταν να δοθεί, δόθηκε τον Μάιο από τον κ. Τσίπρα», ενώ παρέπεμψε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την ΔΕΘ για την καταβολή επιδόματος (13η σύνταξη κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) στους συνταξιούχους τον Δεκέμβριο του 2020, δηλαδή μετά από 15 μήνες. 

Ωστόσο, το κοινωνικό μέρισμα δεν αφορούσε μόνο τους συνταξιούχους, είχε ευρύτερη διάσταση, καταβαλλόμενο γενικά σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα εν είδη δώρου Χριστουγέννων και οι οποίοι δεν θα το λάβουν σίγουρα αυτόν τον Δεκέμβριο. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Υπενθυμίζεται, ότι τον Δεκέμβριο του 2018 το κοινωνικό μέρισμα κινήθηκε από 200 έως 1200 ευρώ, καταβλήθηκε σε περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά (3,5 εκατ. ωφελούμενοι) με βασικό κριτήριο ετήσιο εισόδημα με όριο τα 9.000 ευρώ για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, ποσό το οποίο προσαυξανόταν κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος έως τα 27.000 ευρώ.

Ας δούμε τι χάνουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας μετά την κυνική παραδοχή του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. 


Και φυσικά δεν ξεχνάμε ότι με απόφαση της σημερινής Κυβέρνησης αυξάνονται κατά 19% οι λογαριασμοί της ΔΕΗ. 

Η κανονικότητα επανέρχεται με χίλια.... 
Μόνο που αυτή θυμίζει την περίοδο 2010-2014, τουλάχιστο για  ΕΜΑΣ τους εργαζόμενους.

1 σχόλιο:

  1. Δεν πειράζει, οι ψεύτες, άθεοι, Μαδουριστές, αναρχοάπλυτοι σκευωροί και προδότες της Μακεδονίας έπρεπε να φύγουν με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Τι αξία έχει ένα φιλοδώρημα δι' ολίγους, μπροστά στην Παλιγγενεσία που συνετελέσθη με την επιστροφή των νομίμων ιδιοκτητών της Χώρας στην Κυβέρνησή της και την κανονικότητα που πασχίζουν να επαναφέρουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή