Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζουν > 7η μέρα αγώνα !

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) και του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (ΣΗΑΜ), αναφέρεται ότι
«έχουμε υποστεί μείωση προσωπικού (μετατάξεις- απολύσεις), έχουμε υποστεί όλες τις μειώσεις στους μισθούς μας, μας έχετε εξαθλιώσει οικονομικά και εργασιακά. Τώρα καταργείτε και τα τελευταία κεκτημένα μας (δικαίωμα στην απεργία – Σ.Σ.Ε.). Δεν σας ενδιαφέρει εάν ασθενούν και νοσηλεύονται τρεις συνάδελφοι μας με πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, απόρροια της πολιτικής που ακολουθείτε και των αντεργατικών ενεργειών σας. Έχετε μεθοδεύσει ένα πόλεμο λάσπης διοχετεύοντας ψευδή στοιχεία στα ΜΜΕ, προσπαθώντας να υπονομεύσετε τον δίκαιο αγώνα μας.
Σας ζητάμε:
-Να κοινοποιήσετε τα εκκαθαριστικά σημειώματα μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ.
-Να εφαρμόστε επιτέλους το νόμο ενοποίησης ΜΕΤΡΟ – ΗΣΑΠ – ΤΡΑΜ και μην απαξιώνετε την απορροφούσα εταιρεία ΑΜΕΛ ΑΕ».
Διοίκηση ΣΤΑΣΥ: «Γυρίστε στις εργασίες σας, θα εφαρμοστεί ο νόμος»
Σε συνέχεια της χθεσινής απόφασης των αρμοδίων δικαστηρίων η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε κάλεσε του εργαζόμενους να σεβαστούν την δικαστική απόφαση και να επανέλθουν στην εργασία τους προσφέροντας στους πολίτες τις συγκοινωνιακές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.
Για μία ακόμη φορά τα σωματεία ακολουθώντας παρελκυστική τακτική, τροποποιώντας τα αιτήματά τους, αιφνιδιαστικά και χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο για τις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και σήμερα 22 Ιανουαρίου 2013.
Σημειώνουμε ότι στις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είναι απαραίτητη η τήρηση των προθεσμιών του Νόμου για την εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων καθότι απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία για την ενημέρωση και καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού από άλλα μεταφορικά μέσα.
Η Διοίκηση με βάση τις προβλέψεις του Νόμου προσέφυγε και σήμερα, Τρίτη 22 Ιανουαρίου κατά των κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία των Εργαζομένων για σήμερα.
Με την υπ' αριθμόν 99/2013/22-1-2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και οι σημερινές κινητοποιήσεις κρίθηκαν Παράνομες και απαγορεύτηκε η συνέχιση τους.
Έχοντας εξαντλήσει τις διαδικασίες διαλόγου και τα ένδικα μέσα με τα οποία η δικαιοσύνη κατά συρροή κήρυξε τις κινητοποιήσεις παράνομες, η εταιρία δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και τη συνεχιζόμενη παρανομία και θα προχωρήσει στην απόλυτη εφαρμογή του συνόλου των συνεπειών του νόμου.
Καλούμε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους και να γνωρίζουν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου