Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Αναστολή απο Τεχνικούς ΟΣΥ κ ΗΛΠΑΠ

Η Διοίκηση τους κάλεσε σε διάλογο (για όλα τα θέματα εκτός απο το ενιαίο μισθολόγιο) .
Oπως δήλωσε  o πρόεδρος των τεχνικών ΟΑΣΑ-ΟΣΥ, Απόστολος Ραυτόπουλος "μετά από προσκληση που μας έκανε, μετά από τοσο χρονικό διάστημα ο Διεύθυνων Σύμβουλος της εταιρείας, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμά του με αναστολή των κινητοποιήσεων μας. Η απεργία των τεχνικών σε λεωφορεία και τρόλεϊ έλαβε τέλος".Στον ΗΛΠΑΠ με πλειοψηφική απόφαση 6-4 η αναστολή.
Ωστόσο οι οδηγοί των λεωφορείων θα αποφασίσουν αύριο
την πορεία των κινητοποιήσεών τους στη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 11.00 το πρωί όπως δήλωσε  o Nίκος Κουλουμπαρίτσης. Ωστόσο όλα δείχνουν οτι οδεύουμε προς αποκλιμάκωση μετά και την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ, παρά το γεγονός ότι η απεργία τους κηρύχθηκε παράνομη από τη Δικαιοσύνη.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχει παραβίαση της δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία η απεργία κρίθηκε παράνομη. Όπως και στην περίπτωση των εργαζομένων του μετρό, δεν αποκλείεται να διαταχθεί να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των εργαζομένων που συνεχίζουν να παραβιάζουν την απόφαση. 

1 σχόλιο:

  1. Πότε είχαν απεργία οι Τεχνικοί του ΗΛΠΑΠ και δεν το μάθαμε; Απ' όσο ξέρουμε απήργησαν μόνο την Παρασκευή και μετά μούγκα στην στρούγκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή