Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Νόμιμη έκρινε το Πρωτοδικείο την απεργία σε τρόλεϊ και λεωφορεία

Απάντηση στην παρανομία των Κυβερνώντων ! 48ωρη απεργία απο την ΟΣΜΕ το Σαββατοκύριακο !
Απέρριψε την προσφυγή της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» κατά της σημερινής απεργίας των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, το Μονομελές Πρωτοδικείο.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η κινητοποίηση προκηρύχτηκε κατά τρόπο νόμιμο
από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και έτσι απέρριψε την αίτηση της ΟΣΥ.
Αύριο, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις με σκοπό να αποφασίσουν για την πορεία των απεργιακών του κινητοποιήσεων μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις.
Παράλληλα, 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις εξήγγειλε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) για το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, καλύπτοντας τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε λεωφορεία - τρόλεϊ.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η ΟΣΜΕ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση αποφάσισε το δρόμο της σύγκρουσης αντί του διαλόγου απέναντι στους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.
Καταγγέλλουμε την σκληρή και απαράδεκτη απόφαση της επιστράτευσης για τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς.
Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, ύστερα από έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα 25/1/2013, αποφάσισε να προκηρύξει 48ωρη απεργία για το Σάββατο 26/1/2013 και την Κυριακή 27/1/2013 για τους εργαζόμενους στις οδικές συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ ΑΕ).
Ζητάμε:
α) να ανακληθεί άμεσα το βάρβαρο και αντεργατικό μέτρο της πολιτικής επίταξης στα μέσα σταθερής τροχιάς
β) να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για σύναψη Σ.Σ.Ε στους Οργανισμούς Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου