Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου

το Δελτίο Τύπου του Σωματείου των Ηλεκτροδηγών σε Μετρό κ ΗΣΑΠ για την σημερινή απεργία.
Η επίθεση απελπισίας από κυβερνητικούς ταγούς συνεχίζεται. Η προσπάθεια σπίλωσης και διασυρμού των εργαζόμενων, μέρα με τη μέρα πέφτει στο κενό. Ο μεγάλος μύθος περί μισθολογικών «ρετιρέ», αντικαθίσταται με τον μύθο της μη προειδοποίησης για την πραγματοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Οι προειδοποιήσεις αυτές έχουν προκύψει εδώ και πολύ καιρό, με την
κατάθεση υπομνημάτων προς τα αρμόδια υπουργεία, με επιστολές προς τις Διοικήσεις, με Δελτία Τύπου που έχουν κοινοποιηθεί στα ΜΜΕ, δηλαδή το ότι θα υπάρξει αντίδραση από πλευράς μας στην περίπτωση που η αναλγησία γίνει ο πολιορκητικός κριός της άλωσης και της ισοπέδωσης. Αυτά δε λαμβάνονται υπόψη; Κινούμενοι (οι κυβερνώντες) στα πλαίσια του νόμου, τον οποίο επικαλούνται κατά το δοκούν και κατά περίπτωση, προσπαθούν να κάμψουν την αντίσταση και να δημιουργήσουν άλλον ένα αυτοματισμό σε μια καταταλαιπωρημένη και στενάζουσα κοινωνία. Δυστυχώς, οι εντολές του Μνημονίου σαφώς και δε λαμβάνουν υπόψη τις αγωνίες των εργαζόμενων για το μέλλον αυτών και των οικογενειών τους.
 Ο διάλογος που επικαλούνται, ήταν και είναι μέχρι σήμερα, όπως ακριβώς ο κάθε διάλογος που πραγματοποιείται μεταξύ ενός ατόμου το οποίο απέναντί του έχει για συνομιλητή του… έναν τοίχο. Δηλαδή, είναι δύσκολο να υπάρξει αποτέλεσμα όταν ο ένας απ’ τους δυο δεν ακούει τον άλλο! Φυσικά, είναι δύσκολο να πεισθεί ο καθένας ο οποίος δεν δύναται ή δεν διαθέτει τη στοιχειώδη γνώση και επίγνωση. Τα μέτρα σύγκρισης είναι εξωπραγματικά διότι απλούστατα δεν είναι δυνατόν να συγκρίνονται ανόμοια μεταξύ τους πράγματα…

 Είχαμε επισημάνει ότι η μετατροπή του δημόσιου συγκοινωνιακού έργου σε αγοραίο προϊόν, είναι ένα γεγονός που συνιστά όχι μόνο αδικία εις βάρος του επιβατικού κοινού αλλά είναι η αρχή του τέλους για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες οι οποίες οφείλουν να παρέχουν φθηνές και ταυτόχρονα ποιοτικές – ασφαλείς υπηρεσίες! 

Η Απεργία είναι το «έσχατο» μέσο που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι, όταν δεν υπάρχει κατανόηση από την άλλη πλευρά. Δυστυχώς όμως στις μέρες μας το έσχατο γίνεται πρώτο, με αποκλειστική ευθύνη των Κυβερνήσεων και των ξένων καθοδηγητών τους! 

Το Σ.Η.Ε.Κ., αντιλαμβανόμενο με περισσή ευθύνη τη σοβαρότητα των καταστάσεων, πραγματοποιεί αύριο 23/1/2013 4ωρη Στάση Εργασίας για τη Γραμμή 1 (π. ΗΣΑΠ) από τις 12:00 έως τις 16:00 και Απεργία από την έναρξη έως τη λήξη της βάρδιας για τις Γραμμές 2 & 3 (π. ΑΜΕΛ), ενώ πραγματοποιεί και έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 12:00 στην οποία θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις για την περαιτέρω δράση και κλιμάκωση. 

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΚΟΥΚΗΣ Χ. Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ .
 ΚΟΥΚΗΣ Χ                                      ΔΗΜΑΣ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου