Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Απεργιακή ανακοίνωση ΠΟΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε στο Διοικητικό της Συμβούλιο στις 28/1/2013, να μεταφέρει το απεργιακό πρόγραμμα της Δευτέρας και την 4ωρη Πανελλαδική - Πανσιδηροδρομική στάση για μετά την 31 Γενάρη του 2013, μετά την απόφαση των διοικήσεων ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ να σύρουν τους αγώνες των Σιδηροδρομικών στα δικαστήρια και να κηρυχθούν παράνομοι.
Οι απεργίες της 25, 26, 27 και 28/1/2013 εξαγγέλθηκαν για συμπαράσταση μετά την αυταρχική και αντιδημοκρατική οδό που ακολούθησε η Κυβέρνηση με το θέμα της επίταξης – επιστράτευσης, αλλά και των απειλών για απολύσεις, απέναντι στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στην ΣΤΑΣΥ για υπογραφή Σ.Σ.Ε. Εν όψει της 24ωρης απεργίας της ΠΕΜΠΤΗΣ (31/1/2013) που ανακοινώθηκε μετά τη σύσκεψη των Σωματείων των Μ.Μ.Μ. στα γραφεία της Π.Ο.Σ., η οποία απεργία έχει και την ευρύτερη σημασία της μιας και ακολουθούν την απεργία και άλλες Ομοσπονδίες αλλά και συνδικαλιστικές οργανώσεις με το παλλαϊκό αίτημα της συνέχισης των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων Σ.Σ.Ε. και την υπογραφή αυτών. 

 Καλούμε όλους τους Σιδηροδρομικούς να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τον κοινωνικό ρόλο του Σιδηρόδρομου προς το επιβατικό κοινό. 

 • Να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα των Ελληνικών Σιδηροδρόμων.
 • Να υπογραφεί Σ.Σ.Ε. που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων. 

Είναι μονόδρομος η συμμετοχή μας στην απεργία της ΠΕΜΠΤΗΣ 31/1/2013, ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που επιβάλλει η Κυβέρνηση και οδηγεί τους Σιδηροδρομικούς στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. 

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΟΣΕ (ΚΑΡΟΛΟΥ 1-3) στις 31/1/2013, ΩΡΑ: 10.00’π.μ. 

 ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ν’ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.
 Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς. 

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου