Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΥΜΕ προς απεργούς: «Υπάρχουν όρια και όροι, θα εφαρμοστεί ο νόμος»

Συνεχίζει το Μετρό τις κινητοποιήσεις !
Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται, όπως όλα δείχνουν, υπουργείο Μεταφορών και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Διαβλέποντας το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων διαρκείας, κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών διαμήνυσαν σήμερα ότι «η απεργία είναι δικαίωμα των εργαζομένων. Υπάρχουν όρια και όροι.Σε κάθε περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος».
Καθίσταται προφανές ότι το υπουργείο Μεταφορών αφήνει περιθώριο για ανάληψη κάθε πιθανής δράσης.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι κινούνται στη δημιουργία κοινού μετώπου κατά της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.  
Σε χθεσινή του ανακοίνωση, ο ΣΕΛΜΑ ανέφερε ότι «η κυβέρνηση των τροϊκανών συνεχίζει να κρατά μια στάση που θυμίζει άλλες εποχές, η δήλωση του υπουργού δείχνει ότι θέλουν να μας τελειώσουν, εκτελώντας πιστά τις εντολές των τροϊκανών αφεντικών τους».
Υπενθυμίζεται ότι, μεσοσταθμικά, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου επέρχονται μειώσεις για τους εργαζομένους του ΗΣΑΠ 25%, του Μετρό 17% και του Τραμ 9%.
Φώτης Φωτεινός -metaforesspress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου