Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Να γίνουν οι συγκοινωνίες δύναμη υπεράσπισης των ΣΣΕ

Ανακοίνωση απο το  Δικτύο Σιδηροδρομικών
Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών χαιρετίζει τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην ΠΟΣ με την συμμετοχή της πλειοψηφίας των Σωματείων Εργαζομένων στις συγκοινωνίες και στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των συναδέλφων του Μετρό, που απεργούν για 7η συνεχόμενη μέρα, δίνοντας την μάχη για την διατήρηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Μια μάχη για την
προάσπιση του Συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της Συλλογικής Διαπραγμάτευσης που καταργούν οι Κυβερνήσεις του μνημονίου, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό την ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα . 
 Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών κατέθεσε στην χτεσινή συνεδρίαση τις προτάσεις του για την διατήρηση των ΣΣΕ, την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των Μέσων Μεταφοράς αλλά και την οριστική ανατροπή της διαθεσιμότητας σε Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Στους υπευθύνους που απέστειλαν χτες νέα εγκύκλιο για το θέμα της διαθεσιμότητας υπενθυμίζουμε ότι στον σιδηρόδρομο κανείς δεν περισσεύει. 
 Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα. Οι σιδηροδρομικοί αποδείξαμε στο πολύ πρόσφατο παρελθόν ότι έχουμε την δύναμη να ανατρέπουμε αυτές τις πολιτικές .Και αυτό συμβαίνει όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται από την βάση , από συνελεύσεις που ενημερώνουν και κινητοποιούν τους εργαζόμενους κάνοντας τους ενεργούς πυρήνες συμμετοχής και άρα ανατροπής. 

 Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, 

 Η μοναδική πρόταση που μπορεί να αποτελέσει πραγματική δύναμη ανατροπής της πολιτικής αυτής είναι η εξής:


 Άμεσα πρωτοβουλία για τον συντονισμό περισσότερων χώρων και κοινωνικών ομάδων. Περισσότερα σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τις συγκοινωνίες, προκειμένου αυτές να αποτελέσουν μέτωπο ανατροπής της κεντρικής κυβερνητικής επιλογής για την κατάργηση του Συλλογικού Δικαίου. Πραγματοποίηση συνέλευσης ΟΛΩΝ των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς τις επόμενες μέρες, προκειμένου να σταλεί μέσα από αυτήν ξεκάθαρα το μήνυμα του αγώνα ανατροπής. 

 Καλούμε την ΠΟΣ, να εντείνει την προσπάθεια και να διευρύνει τις συμμαχίες για την διατήρηση του θεσμού των ΣΣΕ και φυσικά την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σιδηροδρομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου