Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ελλάδα > το μεγάλο ξεπούλημα

Δείτε και το βίντεο απο την εκπομπή ! Εκεί που η δημοσιογραφία ακόμα αποτελεί λειτούργημα.Το βίντεο που κρύψανε τα εγχώρια ΜΜΕ.
Το Γαλλικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι France2, στην εκπομπή του: «Ειδικός απεσταλμένος», την Πέμπτη 20-12-2012 είχε μια εκπομπή για την Ελλάδα, με τίτλο: «Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα». Το κανάλι είναι πανεθνικής εμβέλειας και την συγκεκριμένη εκπομπή, εγκυρότατη, την βλέπουν εκατομμύρια τηλεθεατές. Στα 25 περίπου λεπτά της εκπομπής γίνεται εκτενής αναφορά για τα περιουσιακά στοιχεία και την κληρονομιά που έβγαλε η χώρα μας κυριολεκτικά στο σφυρί (νησιά, λιμάνια,  ακόμα και μεταλλεία), καθώς

και για τις κακοδαιμονίες μας. Το τελευταίο μέρος της εκπομπής (αυτό που προβάλλουμε) αφορά την πονεμένη ιστορία των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική και τον σκοτεινό ρόλο του Πάχτα σ’αυτήν. 
 Πόσα πήρες; Τον ρωτά η δημοσιογράφος κι αυτός εθίγη, η τιμή του δηλαδή (κυριολεκτικά, όπως επεσήμανε εύστοχα ένα άλλο blog) και σταμάτησε την συνέντευξη. 


Δείτε την Ελλάδα που ξεπουλάνε οι θιασώτες των μνημονίων.




1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 8 ΜΑΡΤΗ 1996 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ TVX
    ΜΟΝΑΔΑ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
    Η κυβέρνηση στο πλευρό... των Καναδών και της TVX!
    Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής, η υπουργός Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου, ανακοίνωσε χτες ότι θα δημιουργηθεί η μονάδα χρυσού από την καναδική εταιρία, που πρόσφατα εξαγόρασε τα μεταλλεία
    Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την επένδυση της μονάδας χρυσού στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, έδωσε χτες στον πρόεδρο της καναδικής εταιρείας TVX GOLD, Τζον Χικ, η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, σε συνάντηση που είχε μαζί του. Στο μεταξύ, με χτεσινή της ανακοίνωση η "TVX Ελλάς", σε μια προσπάθεια πίεσης στην κατεύθυνση υλοποίησης της μονάδας, τονίζει ότι η παρεμπόδιση των εργασιών της εταιρίας στοχεύει στη διακοπή της λειτουργίας των μεταλλείων.
    Το θέμα της πραγματοποίησης της επένδυσης φαίνεται να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την κυβέρνηση, αφού κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία με τους Καναδούς για την εξαγορά των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Η εν λόγω επένδυση, ύψους 38 δισ. δρχ., αποτελεί έναν απ' τους βασικούς όρους της συμφωνίας. Οι Καναδοί σύμφωνα με πληροφορίες απειλούν να προσβάλουν τη συμφωνία εάν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα για τη διασφάλιση της επένδυσης. Οπως είναι γνωστό, η επένδυση συναντά τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής για περιβαλλοντικούς λόγους. Οι Καναδοί οι οποίοι προσφάτως είχαν ζητήσει με επιστολή τους και την παρέμβαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, προκειμένου να κατασταλούν οι αντιδράσεις των κατοίκων, συζήτησαν χτες το όλο θέμα και με την υπουργό Ανάπτυξης, η οποία τους διαβεβαίωσε ότι η επένδυση θα προχωρήσει. Την ίδια άποψη είχε εκφράσει η Βάσω Παπανδρέου και την περασμένη Δευτέρα με δηλώσεις της, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η "μη πραγματοποίηση της επένδυσης θα σημάνει το κλείσιμο των μεταλλείων". Η υπουργός απέδωσε τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής σε ελλιπή ενημέρωση, ενώ επέρριψε σοβαρές ευθύνες και στους τοπικούς άρχοντες της περιοχής. Στις ίδιες δηλώσεις η υπουργός δεν έκρυψε ότι το θέμα απασχόλησε προσφάτως την Κυβερνητική Επιτροπή, αλλά και το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού συνδέεται με τη δημιουργία μη ευνοϊκού κλίματος για την προσέλκυση επενδυτών στις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις που σχεδιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή