Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή ΠΟΣ για το πρόβλημα με τα εμπορικά στην Ειδομένη

Κύριε Υπουργέ,
στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Ειδομένης, εδώ και αρκετό χρόνο παρατηρείται το φαινόμενο να συγκεντρώνονται πολλοί παράνομοι μετανάστες, με σκοπό να περάσουν τα σύνορα, με άμεσο προορισμό την  FYROM.
Δυστυχώς στο χώρο του σταθμού υπάρχει πλήρης έλλειψη αστυνόμευσης, αφού και ο αστυνομικός σταθμός με δύο μόνο αστυνομικούς, που υπήρχε, έκλεισε με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος να εκπροσωπείται σε μια απ’ τις βασικές συνοριακές πύλες της χώρας από
ένα τελωνειακό υπάλληλο και το Σταθμάρχη του ΟΣΕ.

Στις συνθήκες  αυτές κανένας ουσιαστικός έλεγχος δεν είναι δυνατόν να γίνει στους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι εύκολα μπορούν να αναρριχώνται στα εμπορικά τρένα που αναχωρούν από Ειδομένη προς Γευγελή (FYROM), αφού τα τρένα αυτά έχουν πάρα πολλά βαγόνια ανοιχτά και υπάρχει ένας (1) μόνο σιδηροδρομικός υπάλληλος, επ’ αυτών, ο Μηχανοδηγός του συρμού. 

Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των συρμών όσο και για την ασφάλεια των λαθρεπιβατών με ότι αυτό συνεπάγεται και σ’ ότι αφορά σε ποινικές και αστικές ευθύνες.

Όμως έχει και άμεσες συνέπειες για τους Μηχανοδηγούς, διότι όταν οι αρχές της  FYROM  ελέγχουν  τους συρμούς στο Γευγελή και διαπιστώσουν την ύπαρξη λαθρεπιβατών μεταναστών, συλλαμβάνουν και κρατούν τον Μηχανοδηγό της Αμαξοστοιχίας με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης προσώπων.

Εν όψει των ανωτέρω ζητάμε:
α) Να ληφθούν άμεσα μέτρα απ’ το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ώστε να εξασφαλιστεί η αστυνόμευση του χώρου του Σ.Σ.Ειδομένης, ώστε να αποτρέπεται η προσέγγιση στους χώρους του σταθμού παράνομων μεταναστών και να ελέγχονται από συνοριοφύλακες πριν την αναχώρησή τους από το ελληνικό έδαφος οι εμπορικοί συρμοί. (Έχουν κατατεθεί προσφάτως σχετικές προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος).
β)  Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών να φροντίσουν για την αναγκαία διπλωματική συνδρομή προς τους μηχανοδηγούς που αναίτια κατηγορούνται από τις αρχές της FYROM.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γενικός Γραμματέας

 ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                                     ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ


πηγή το blog της ΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου