Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών για τον Νόμο Μητσοτάκη ( πλαστά πτυχία κτλπ)

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Οργανώσης ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών για τον Νόμο Μητσοτάκη.
                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Η συγκυβέρνηση και τα κόμματα που την αποτελούν, διαχρονικά συκοφαντούν την δημόσια διοίκηση και αγωνίζονται για την απαξίωση των ΔΕΚΟ.
Με υποκρισία  και σκοπιμότητα ενταγμένη στην στήριξη της γενικότερης αντίληψης ότι για το κακό δημόσιο και τις ΔΕΚΟ μοναδικοί υπεύθυνοι είναι οι εργαζόμενοι γιατί είναι πολλοί και έχουν προσληφθεί ή εξελιχθεί με πλαστά δικαιολογητικά σπουδών, δεξιοτήτων και προσόντων και πάντα
τεμπέληδες και αντιπαραγωγικοί. Εκεί δήθεν εντάσσεται και η εφαρμογή του Νόμου Μητσοτάκη για το έλεγχο των δικαιολογητικών. 
Καμία κουβέντα για τη διαχρονική διαπλοκή των κομματικών και συνδικαλιστικών φορέων των κυβερνώντων κομμάτων με τη δημόσια διοίκηση (και τις ΔΕΚΟ) και την χρησιμοποίησή τους σαν προαύλια καταστημάτων των κομματικών μηχανισμών.
Είναι όμως αξιοσημείωτο ότι, αρμόδιος υπουργός της εξυγίανσης του Δημόσιου είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  με ότι αυτό συνεπάγεται και συνειρμικά φέρνει στη συνείδηση του λαού.
Διευκρινίζουμε ότι, είμαστε απέναντι στην ευνοιοκρατία, στις πρακτικές που δημιούργησαν τους κομματικούς στρατούς και παγίδευαν όσους συνεργάζονταν σε παράνομες διαδικασίες.
Θεωρούμε συνυπεύθυνους «εξ’ ολοκλήρου και αλληλεγγύως» τους κομματικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς που οργάνωσαν και εφάρμοσαν τέτοιες μεθοδεύσεις και όσους συναδέλφους υπέκυψαν και συμμετείχαν σε αυτές.
Πρέπει να καταδικαστούν στη συνείδηση του λαού όλες οι παράνομες πρακτικές της ευνοιοκρατίας και της διαπλοκής κομμάτων, κυβερνήσεων και συμφερόντων, που τυραννούν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και εν πολλοίς ευθύνονται για την μη πλήρη απόδοση στο λαό αναβαθμισμένων δημόσιων υπηρεσιών. 
Δεν δεχόμαστε όμως ότι με τέτοιους ελεγκτικούς νόμους θα εξυγιανθεί το δημόσιο, αν δεν αλλάξει ριζικά η νοοτροπία των κυβερνώντων  και του λαού.
Παλεύουμε για μια δημόσια διοίκηση με υπαλλήλους ανεξάρτητους από παραδιοικητικούς κομματικούς μηχανισμούς, που θα δουλεύουν για την καλύτερη εκτέλεση του έργου τους.
Δεσμευόμαστε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που θα θωρακίσουν τον Οργανισμό και τους εργαζόμενους από τέτοιες αρνητικές πρακτικές.


ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

3 σχόλια:

  1. Ξέρετε πότε θα σας πει ΜΠΡΑΒΟ όλη η κοινωνία: όταν εσείς οι ίδιοι βγάλετε στη σέντρα επίορκο υπαλληλο, παράνομα προσληφθέντα με πλαστό πτυχίο, τεμπέλη, αργόσχολο κλπ. Ως τότε ο Μητσοτάκης και ο κάθε Μητσοτάκης θα αλωνίζει. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, δώστε τώρα ονόματα υπαλλήλων του ομίλου ΟΣΕ με πλαστά πτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ σωστά μίλησε ο κύριος ή κυρια δεν ξερω..........δώστε τα ονόματα τωρα........για να σας δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριος, κύριος φίλε μου. Και ξαναλέω δώστε ΤΩΡΑ τα ονόματα, πριν προλάβουν και βγουν στη σύνταξη (ή μήπως βγήκαν ... ε;). Και κάτι τελευταίο, μπορεί τα πτυχία από Ιταλία να μην είναι πλαστά, κίβδηλος και κάλπικος όμως είναι ο τρόπος απόκτησής τους. Ρωτήστε και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να σας πει...Δεν πέρναγες το ένα μάθημα στην Περούτζια, βουρ για Παλέρμο και τούμπαλιν. Για να ξέρουν κάποιοι μεγαλόσχημοι Μανατζαρέοι ότι όλοι ξέρουμε και όλοι μεταξύ μας γνωριζόμαστε!

      Διαγραφή