Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Διαφωνία για την στήριξη των συνταξιούχων μεταταχθέντων ( έφεση για εφάπαξ)στην συνεδρίαση της ΠΕΠΕ

Το στέκι  είχε αναφερθεί στο θέμα σε προηγούμενη ανάρτηση του.
Στην σημερινή συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Σωματείου Τουρλής Βασίλης,θεώρησε σκόπιμο να αναφέρει πως ο ίδιος δεν ψηφίζει το αίτημα (...που δεν έβαλε ποτέ σε ψηφοφορία) για Νομική κάλυψη στις εφέσεις για τις μειώσεις του εφάπαξ σε όσους απο τους μεταταχθέντες συνταξιοδοτήθηκαν τον ίδιο χρόνο της μετάταξης.Για να στηρίξει το αίτημα του, ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ είπε πως

οι μειώσεις είναι ελάχιστες και δεν αξίζει τον κόπο και το χρήμα για να πληρωθούν οι εφέσεις.

Ανέπτυξε μια επιχειρηματολογία που όπως πάντα ανατρέπει τα όσα έλεγε πριν 1 μήνα, λέγοντας πως όσοι φεύγουν σήμερα πέρνουν πολύ λιγότερα (ο Σαμαράς χτες Πρόεδρε είπε ότι θα ανατρέψει τα μνημόνια- μπορείς να ελπίζεις και πάλι) πως υπάρχει μεγάλο έλλειμα στα Ταμεία (αλήθεια το πλεόνασμα απο το κόψιμο μισθών που πάει ;) και πως το Σωματείο έχει στηρίξει με μεγάλα ποσά τους μεταταχθέντες.

Θυμίζουμε πως πριν ένα ακριβώς μήνα ο ίδιος  έλεγε πως είναι προτιμότερο να φύγεις μηχανοδηγός παρά ... Σήμερα διαπίστωσε πως τελικά οι μεταταχθέντες πήραν περισσότερα απο τους μηχανοδηγούς. Αύριο ίσως αλλάξει και πάλι γνώμη(το ηχητικό πάντως υπάρχει).

Η ΠΑΣΚ στήριξε όπως πάντα τον Πρόεδρο....

Στο θέμα υπήρξε διαφωνία του συναδέλφου Γενιδούνια ο οποίος ζήτησε ακριβή στοιχεία για τα ποσά που χάνουν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν υπό καθεστώς μετατάξης τον πρώτο χρόνο.
Μέχρι τότε η Εξέλιξη δεν θα τοποθετηθεί για το θέμα τόνισε, λέγοντας πως αυτά συμβαίνουν όταν δεν λειτουργεί το Σωματείο, αφού προσπαθεί να επιβληθεί η άποψη του ενός ανδρός σαν θέσφατο.

Ο Πρόεδρος απάντησε πως η Εξέλιξη λέει ναι σε όλα τα αιτήματα χρησιμοποιώντας τις γνωστές του εκφράσεις(κοροϊδία, υποκρισία , καιροσκοπισμός) που άλλωστε δείχνουν και το πως αντιλαμβάνεται την θέση του στις συνεδριάσεις του ΔΣ. 

Το θέμα για την Εξέλιξη παραμένει ανοικτό μέχρι ο Πρόεδρος να φέρει στο ΔΣ τα στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Εμείς θεωρούμε πως όταν λες πως ψηφίζω κάτι που έχει άμεση επίπτωση στην ζωή του συναδέλφου πρέπει να έχεις μαζί σου και όσα δικαιολογούν την απόφαση σου,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου