Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Οι επικουρίες αφορούν ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς

Συνεχίζει να προκαλεί η ΔΙΚΑΜ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τις επικουρίες,  προγραμματίζοντας σήμερα να στείλει επίκουρους και όσους έχουν με αναφορά τους δηλώσει ρητά ότι ΔΕΝ επιθυμούν να εργαστούν ως επίκουροι.Την ίδια ώρα ξαναζούμε εικόνες απο την τριετία 2006/2009 με μηχανοδηγούς να πηγαίνουν επίκουροι εκεί που υπάρχει εμπορικό έργο.
Ο σκοπός και ο στόχος είναι πλέον προφανής.Επιδίωξη είναι να ανοίξει ο θεσμός για το σύνολο του προσωπικού.ΔΕΝ μπορεί να εξηγηθεί αλλοιώς αυτή η επιμονή της ΔΙΚΑΜ, αφού
πρόθυμοι υπάρχουν και μάλιστα αρκετοί και η ΔΙΚΑΜ γνωρίζει το παράνομο των πράξεων της.

Δεν ξεχνάμε και το θέμα με το Σωματείο μας. 
Ανύπαρκτο.Απλά δηλώσεις στα προφορικά και γελάκια πίσω απο κλειστές πόρτες.Εμείς το ξανάπαμε.Κάποιοι θέλουν και στηρίζουν τις επικουρίες στα πλαίσια  συμφωνιών για τα εμπορικά.
Σύντομα το στέκι θα αποκαλύψει με αποδείξεις γιατί κάποιοι καίγονται να στηρίξουν αυτό το έργο.

Στο θέμα μας τώρα.
Το θέμα αφορά όλους τους μηχανοδηγούς γιατί η κατάσταση μαθηματικά οδηγείται σε αδιέξοδο λόγω της έλλειψης προσωπικού. Στην Θεσσαλονίκη και στα υπόλοιπα μηχανοστάσια η κατάσταση είναι τραγική.
Και επειδή η υπηρεσία θέλει να βγαίνει το έργο, έχει βρεί το γιατρικό με τις επικουρίες.
Αυξάνει τις πληρωμένες αναπαύσεις σε όλα τα μηχανοστάσια και απο την δεξαμενή του ΜΑΙ έχει βρεί σήμερα τους βοηθούς τους οποίους εκμεταλεύεται αγρίως.
'Όσο όμως οι συνταξιοδοτήσεις αυξάνονται  οι βοηθοί δεν θα φτάνουν και έτσι θα πάμε στους επόμενους, στους μηχανοδηγούς που θα κληθούν να δουλέψουν ως επίκουροι.
Απλά μαθηματικά είναι.

Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι ο ίδιος είναι εν δυνάμη επίκουρος μηχανοδηγός, μάλλον εθελοτυφλεί.

Όπως μάθαμε ζητήθηκε και απο την ΠΟΣ, η παρέμβαση της για το θέμα, αφού είχε στείλει εξώδικο τον Ιούλιο για την παραβατική συμπεριφορά των Διοικήσεων στα εργατικά.
Δυστυχώς η Ομοσπονδία στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων για άλλη μια φορά αφού ούτε τα εξώδικα που στέλνει δεν μπορεί να στηρίξει και έτσι η παρέμβαση δεν είχε  αποτέλεσμα.

Εμείς παρακολουθούμε το θέμα και θα δώσουμε όλη μας την δύναμη για να γίνει κατανοητό απο όλους ότι το θέμα αφορά ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου