Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Επισπεύδονται οι διεργασίες για την έγκριση του 4ου Σιδηροδρομικού Πακέτου

Οι υπουργοί Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα στο Λουξεμβούργο, δυνάμει της λουξεμβουργιανής Προεδρίας της ΕΕ.

Η Επίτροπος της ΕΕ για τις Μεταφορές, Βιολέτα Μπουλτς θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σε ορισμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα συνοδεύεται από τον Αντιπρόεδρο Jyrki Katainen, αρμόδιο για την
απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα ή την Elżbieta Bieńkowska, Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και Βιομηχανία.

Κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης:

-Τέταρτη δέσμη για τους σιδηροδρόμους,

-Λευκή βίβλος μεταφορών,

-Γεφυρώνοντας το χάσμα στις επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών,

-Ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Αναφορικά με την 4η δέσμη για τους σιδηροδρόμους, το Συμβούλιο αναμένεται να καταλήξει σε συμφωνία («γενική προσέγγιση»), σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς και τις επιμέρους παραμέτρους, οι οποίες αποτελούν μέρος του λεγόμενου «πολιτικού πυλώνα» της τέταρτης δέσμης για τους σιδηροδρόμους.

Αυτό θα επιτρέψει τους τριμερείς διαλόγους (διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ), προκειμένου να εγκριθεί, το ταχύτερο, το πακέτο.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιανουάριο του 2013, η Επιτροπή ενέκρινε μια δέσμη μέτρων για την παροχή καλύτερης ποιότητας και περισσότερων επιλογών στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες στην Ευρώπη (4η δέσμη για τους σιδηροδρόμους).

Η Επιτροπή προτείνει σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, καθώς και σημαντικές τεχνικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για να δοθεί μια νέα ώθηση στον τομέα των σιδηροδρόμων.

Σε επιστολή τους, προς τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Juncker και ο Πρώτος Αντιπρόεδρος Timmermans υπογράμμισαν τη σημασία της έγκρισης της τέταρτης δέσμης για τους σιδηροδρόμους, προκειμένου να προχωρήσει η δημιουργία μιας «βαθύτερης» και πιο δίκαιης εσωτερικής αγοράς, η οποία αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Επιτροπής.

Της Βάσως Βεγιάζη - metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου