Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Θεσμική πρόταση για την ΣΣΕ απο το στέκι της έλξης !

Το στέκι της έλξης, το blog των μηχανοδηγών καταθέτει μια πρόταση-αίτημα που θα πρέπει να μπεί στην προς υπογραφή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και καλεί τις παρατάξεις της ΠΕΠΕ να πάρουν θέση για το θέμα (αν και θεωρούμε ότι θα την δεχτούν ανεπιφύλακτα). Η πρόταση αφορά τους μηχανοδηγούς αλλά θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλους παραγωγικούς κλάδους και αναφέρει : 
Όσοι μηχανοδηγοί αποδεδειγμένα
( και μετά τις απαραίτητες ιατρικές γνωματεύσεις ) παρουσιάζουν χρόνια προβλήματα υγείας και κρίνονται ανίκανοι προς την εκτέλεση των κυρίων καθηκόντων τους θα πρέπει να απασχολούνται σε Διοικητικές θέσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (με προτίμηση πρώτα φυσικά σε αυτές που έχουμε για διοικητικούς στον κλάδο έλξης)  συνεχίζοντας να έχουν τα ίδια δικαιώματα. (μισθολογικά κτλπ).

Η πρόταση αυτή έρχεται να καλύψει τα προβλήματα υγείας που τυχόν θα αντιμετωπίσουν συνάδελφοι και να τους διασφαλίσει ΑΠΟΛΥΤΑ μέσω της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (όπως για παράδειγμα αναφέρει η προηγούμενη ΣΣΕ για τις εγκύους) .
Λόγω των τελευταίων εξελίξεων στο ασφαλιστικό (εννοείται ότι ο αγώνας για την ανατροπή του συνεχίζεται) οι μηχανοδηγοί θα δούν τα χρόνια υπηρεσίας να αυξάνονται και το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να προστατέψει όσους αποδεδειγμένα παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας αφού εργάζονται σε ένα κλάδο που γεννά πολλά κουσούρια στην υγεία των εργαζομένων.
Αυτές οι λογικές επικρατούν και στα προηγμένα σιδηροδρομικά Κράτη και θεωρούμε ότι και το Υπουργείο αλλά και η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία για το θέμα (που αφορά και ελάχιστους μηχανοδηγούς) .
Είναι δε αυτονόητο ότι αν κάποιος συνάδελφος που αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα θέλει, θα μπορεί να αιτηθεί στις προαγωγές για να καταλάβει ανώτερο βαθμό , αφού φυσικά κριθεί.(αν και εφόσον πληρεί τις σημερινές προϋποθέσεις).

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζονται όλοι οι μηχανοδηγοί που αντιμετωπίζουν σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα υγείας που τους στερεί την δυνατότητα να ασκούν τα κύρια καθήκοντα τους.

Θα πρόκειται για μια θεσμική κατάκτηση για τον κλάδο έλξης και μια γραπτή διασφάλιση για το σκληρά εργαζόμενο προσωπικό στον χώρο που στην καριέρα του μπορεί να βρεθεί σε δυσμενή θέση και να βρεθεί έρμαιο καταταστάσεων.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου