Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Aποχαιρετισμός και ευχές απο τον Τριαντάφυλλο Σελερίδη

Ένας άψογος επαγγελματίας και καλός μας φίλος συνταξιοδοτήθηκε. Λάβαμε και δημοσιεύουμε την αποχαιρετιστήρια επιστολή του.Εμείς ευχαριστούμε τον Τριαντάφυλλο για την πολύτιμη βοήθεια,συνεργασία που είχαμε και του ευχόμαστε ότι καλύτερο στην νέα φάση της ζωής του.Διαβάζουμε στην επιστολή του > Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου. Συνταξιούχος "λόγω γήρατος". Μια διαδρομή φτάνει στον

τελικό της σταθμό. Έναν σταθμό στον οποίο πρέπει να κατέβω από το τραίνο. Τα συναισθήματα πολλά και ανάμεικτα.

  Χαρά, γιατί κατάφερα να φτάσω στο τέρμα υγιής και χωρίς προβλήματα. 
  Προσμονή για την νέα σελίδα της ζωής μου. 
  Ευγνωμοσύνη για τον ΟΣΕ, γενικότερα, γιατί μου έδωσε την δυνατότητα να έχω ένα καλό επίπεδο ζωής, να δημιουργήσω την οικογένεια μου και να σπουδάσω τα παιδιά μου. Στην οικογένεια του ΟΣΕ γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους και έκανα πολύ καλούς φίλους.
  Υπερηφάνεια, γιατί αποχωρώ χωρίς να χρωστάω σε κανέναν τίποτα. Ήρθα απλός στρατιώτης και φεύγω απλός στρατιώτης. Ήταν συνειδητή επιλογή μου να μην είμαι στο σύστημα κανενός.
Δεν δίστασα ποτέ να εκφράσω την γνώμη μου δημόσια, κόντρα σε οτιδήποτε ήταν αντίθετο με το δίκαιο και το κοινό καλό.
Κάνω λοιπόν την τελευταία μου υπηρεσία, κρεμάω τα κλειδιά και αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά σαν μηχανοδηγός.
  Στενοχώρια και απογοήτευση σαν σιδηροδρομικός γενικότερα,  για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο σιδηρόδρομος από τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Δυστυχώς, η προσπάθεια και το φιλότιμο μας δεν ήταν αρκετά.
  Κλείνοντας λοιπόν, θέλω να ζητήσω συγνώμη αν είπα κάτι παραπάνω και αν ποτέ πίκρανα κάποιον ας με συγχωρέσει και να ευχηθώ σε όλους τους ανθρώπους να είναι υγιείς και καλότυχοι. Στους συναδέλφους σιδηροδρομικούς να οπλιστούν με κουράγιο και δύναμη για να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα.
Χρόνια πολλά σε όλους.

ΥΣ. Αν και δεν είναι της παρούσης, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην κατάσταση του σωματείου. Ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του, ο κλάδος βρίσκεται βαθειά διχασμένος. Οι μεν κατηγορούν τους δε. Ο καθένας οχυρώνεται στην θέση που τον βολεύει και πυροβολεί τους υπόλοιπους. Από ότι αντιλαμβάνομαι η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου σε όλα τα επίπεδα. Όπως ακριβώς θα την ήθελαν οι νέοι εργοδότες που έρχονται οσονούπω. Κάνω έκκληση στις ηγεσίες των παρατάξεων να παραμερίσουν όσα τους χωρίζουν και να χαράξουν κοινή πορεία για το καλό των μηχανοδηγών. Αυτοί τους εκλέγουν και αυτούς πρέπει να εκπροσωπούν. Αν οι εγωισμοί τους είναι πέρα από το κοινό καλό, τότε μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν. Οι προσωπικοί και κομματικοί σχεδιασμοί δεν πρέπει να έχουν θέση στην παρούσα φάση

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕΙΡΟΥΛΑ !!!!!!!!!! Γ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας γίνονται υπόδειγμα οι παρουσίες μερικών κι ίσως είναι η τελευταία πρόταση του Τριαντάφυλλου την οποία πρέπει να εφαρμόσουν όλοι και κυρίως οι συνδικαλιστές (...αν δεν είναι εργατ...ρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή