Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της ΠΟΣ για την απεργία της Πέμπτης

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια χρειάστηκε η συμμετοχή μας σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις. Σε λίγες ημέρες «φεύγει» το «δύσκολο» 2016, όμως από ότι φαίνεται και το 2017 θα είναι μια χρονιά εξίσου δύσκολη για όλους τους εργαζόμενους και φυσικά και για τους
Σιδηροδρομικούς που ως αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης του τόπους μας, θα βιώσουν τη δρομολογημένη ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, τη διάλυση του ΟΣΕ (βλ. ΣΔΙΤ) και φυσικά την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των τελευταίων έξι χρόνων, υποκύπτοντας στις προσταγές των «θεσμών» και του ΔΝΤ, δεν σταματά. Προχωράει στην ψήφιση νέων αντιλαϊκών, αντεργατικών, δυσβάστακτων μέτρων που αγγίζουν όλους τους τομείς της ζωής μας, της καθημερινότητάς μας (υγεία, ασφάλεια, παιδεία, εργασιακά δικαιώματα, φορολογικό, μεταταναστευτικό, πώληση του δημόσιου πλούτου…) Προχωράει στην ψήφιση ενός ακόμα προϋπολογισμού που θα επιφέρει την αφαίμαξη του εισοδήματος. Όσο έχει απομείνει!!!  

Πολλές φορές έχουμε στείλει τα μηνύματά μας στις κυβερνήσεις που πέρασαν (μ’ επιστολές μας, με υπομνήματα, με παρεμβάσεις, με ανακοινώσεις, με καταλήψεις, με απεργίες) χωρίς όμως το επιθυμητό για εμάς αποτέλεσμα.
Οι διεκδικήσεις μας παραμένουν ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ.
Παλεύουμε για: Ενιαίο -  δημόσιο σιδηρόδρομο.
                           Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων.
                           Προσλήψεις και όχι απολύσεις.
                           Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Θέλουμε ένα σιδηρόδρομο σύγχρονο προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας που θα λειτουργεί με επαγγελματίες Σιδηροδρομικούς.
Απαιτούμε: Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση. 
                    Σταθερή και πλήρη εργασία.
                    Καμία απόλυση. 
                    Προστασία των εργασιακών σχέσεων.
Το μήνυμα είναι ΕΝΑ. ΚΟΙΝΟ για όλους τους εργαζόμενους «ανατροπή των αδιέξοδων, αναποτελεσματικών πολιτικών».
Αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ, η συσπείρωση και η ενότητα (εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων).
Καλούμε όλους τους Σιδηροδρομικούς στη Γενική Απεργία που αποφάσισε η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 8/12/2016.
«ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σπάμε τους μύθους» (Συγκέντρωση ΓΣΕΕ: 11.00’, ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ).

Προσυγκέντρωση στα γραφεία της Π.Ο.Σ. (Κάνιγγος 6),   10.00’ π.μ. 
 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου