Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Δ. Κασκαντίρης : AN είσαι Ακέραιος (προς ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ)

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του συναδέλφου Δ. Κασκαντίρη (προσωπικό κίνησης).
Προς ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Αφιερώνω-γράφω το κατωτέρω κείμενο κατ' εξαίρεση προς τον εαυτό μου για να μαθαίνω καλύτερα στη ζωή πως πρέπει να είμαι:
προς γνώση του Προέδρου-Αντιπροέδρου-Γραμματέα-ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΩΤΗΡΑ  και όλων των άλλων μελών για να τη χρησιμοποιήσουν όπου χρειαστούν-θέλουν. Διότι από λόγια-υποσχέσεις δυνατές-ξακουστές χόρτασα.  Διότι τα μεγάλα μυαλά έχουν στόχους.Τα μικρά μυαλά έχουν επιθυμίες.

Θέμα: Αν είσαι Ακέραιος

Να έχεις την ικανότητα να κρατιέσαι πιστός σε μία ιδέα. Ακεραιότητα δεν είναι το να μην κλέψεις ή το μην πεις ψέματα. Αυτό μπορεί και να είναι και φόβος. Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο, ανώτερο και πιο γενναίο. Και είναι γενναίο διότι την ιδέα τη φτιάχνεις μόνος σου. Εσύ αποφασίζεις και δίνεις λόγο μόνο στον εαυτό σου. Σημασία έχει το ότι δεν την προδίδεις. Είναι μοναδική χαρά και ευτυχία να αισθάνεσαι ότι δοκιμαστικές και πέτυχες. Η προδοσία είναι απαίσιο πράγμα. Αλλά να προδίδεις τον ίδιο σου τον εαυτό είναι πιο απαίσιο. Κανένα ποσό σε αργύρια δεν θα απαλύνει την ξεφτίλα που νιώθεις.
Π.χ λες στον εαυτό σου: δεν θα μαρτυρήσω τους Συναδέλφους μου ότι και να γίνει. Ερχεται η στιγμή και σε πιέζουν, σε απειλούν, σε δελεάζουν, σε τιμωρούν και εσύ εκεί “ΒΡΑΧΟΣ". Δεν μάρτυρας! Έρχεται η στιγμή που η κρίση σου είναι ανάμεσα σε έναν που αγαπάς και σε έναν που δεν χωνεύεις. Εσύ εκεί. Επιμένεις κρίνεις δίκαια κι ας χάσεις! Έρχεται η στιγμή που για να κάνεις αυτό που γουστάρεις εσύ χρειάζεται να την πληρώσει κάποιος άλλος. Εσύ αντί να το θεωρήσεις φυσιολογικό, δεν το κάνεις και ίσως ζημιώνεις. Γιατί έτσι συμφώνησες με τον εαυτό σου δε παίρνεις το λόγο σου πίσω. Ακόμα και αν κανένας δεν θα το καταλάβαινε.
Πες: Δεν ανέχομαι να με προσβάλλουν
Και έρχεται η στιγμή που η προσβολή έρχεται από πρόσωπο  δυνατό από το οποίο ελπίζεις ή περιμένεις πολλά. Εσύ όμως τα πετάς στη μούρη και φεύγεις. Δεν κάθεσαι να σε φτύσει, για να μη χάσεις αυτά που έχεις η ελπίζεις να αποκτήσεις. Η αδικία σπέρνει το μίσος και δημιουργεί διαμάχες μεταξύ των ανθρώπων.
Πες: Δεν θα ρίχνω ποτέ κανέναν.
Και έρχεται η στιγμή που μπορείς να ρίξεις κάποιον και να μη σε πάρει είδηση κανένας. Είναι μικρός, είναι χαζός ή σου έχει τυφλή εμπιστοσύνη και να ωφεληθείς πολύ. Εσύ εκεί. Αντί να τον ρίξεις τον ξυπνάς του δείχνεις την πραγματικότητα και τον βοηθάς να πάρει ότι δικαιούται. Μπορεί να συγχωρήσεις ή όχι αυτόν που σου έκανε κάτι. Μπορεί να τον βρίσεις ή και να τον δείρεις. Αλλά δεν θα τον ρίξεις έστω και αν έχεις την ευκαιρία και την δικαιολογία. Είσαι ακέραιος και είναι υπόθεση  εσωτερική διότι εδώ ο ίδιος βάζεις τις αρχές, τους κανόνες και εσύ τους τηρείς γιατί δεν θες να κοροϊδέψεις ή να προδώσεις τον εαυτό σου.
Τον σέβεσαι πολύ για να κάνεις κάτι τέτοιο. Και τελειώνω και το κρατάω μόνο για τον εαυτό μου, για τον ΤΖΙΜΗ και μόνο για τον ΤΖΙΜΗ σαν κορνίζα, πραγματικά είναι ένα δίδαγμα στη ζωή μου ότι: “Η χαρά κι ευτυχία που νιώθεις κάθε φορά που νικάς τον πειρασμό και παραμένεις ακέραιος δε συγκρίνεται με καμιά άλλη χαρά και διαρκεί όσο καμία”.

Πρόεδρέ-Αντιπρόεδρε-Γραμματέα-ΣΩΤΗΡΑ στη θεωρία εύκολα στην πράξη δυσκολεύουν όμως όλοι μες τη ζωή τα εύκολα γυρεύουν. Και εμείς άνθρωποι αδύναμοι τα πάθη μας μεγάλα, ας ήταν να σας έμοιαζα μοναχά μία στάλα. Άλλοι σας φέρνουνε λουλούδια εγώ σας γράφω λίγα λόγια βγαλμένα μέσα από την καρδιά μου.
 Μεσίτευστε παρακαλώ στο Άγιο Σας Παιδί να θυμηθεί ένα καλό που έπραξα στη ζωή. Πάνω σε εκείνο να με κρίνει η μεγαλοψυχία, έχω μεγάλη ευθύνη για μία ζωή αρχεία. Οι αμαρτίες μου πολλές σαν άμμος της θαλάσσης, για όλα τα παιδιά σου κλαις εμένα μην ξεχάσεις.

Καλές γιορτές, καλή χρονιά το 2017

Κασκαντίρης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου