Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Κάνουν συσκέψεις για σιδηροδρομικό έργο χωρίς εκπροσώπους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ! Δελτίο Τύπου της εταιρείας

Με σημερινό δελτίο Τύπου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βάζει τα πράγματα στην θέση τους για τις συσκέψεις που γίνονται για τρένα χωρίς τους εκπροσώπους της εταιρείας παρόντες. Διαβάζουμε : 
Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης στην Αρχαία Ολυμπία με θέμα την αναβάθμιση
της σιδηροδρομικής γραμμής Πύργου –Κατάκολου– Ολυμπίας, την οποία διοργάνωσε σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή της Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του ΟΣΕ και άλλων, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνει τα παρακάτω προκειμένου να μη δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις και εξάγονται εσφαλμένα συμπεράσματα:

1- Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ο μοναδικός πάροχος σιδηροδρομικού έργου στην Ελλάδα και ως εκ τούτου λειτουργεί και τα τραίνα της γραμμής Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία, στην οποία εκτελεί δρομολόγια εδώ και δεκαετίες.

2-Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν νοείται να πραγματοποιούνται συναντήσεις για θέματα που αφορούν αποκλειστικά την αρμοδιότητά της, δηλαδή την εκτέλεση σιδηροδρομικών δρομολογίων ή την αναβάθμιση τους, χωρίς την πρόσκληση/παρουσία εκπροσώπων της. Επισημαίνεται ότι καμία περίπτωση τέτοιου είδους συσκέψεις δεν μπορούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα.

Επίσης, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημειώνει ότι αντίστοιχη είναι η θέση της και στα διάφορα σενάρια που εκπονούνται για τη λειτουργία του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Πάτρας, καθώς και εκεί η εταιρία είναι ο μοναδικός πάροχος σιδηροδρομικού έργου.

Εν κατακλείδει, συσκέψεις που γίνονται για αντικείμενα αρμοδιότητας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χωρίς τη συμμετοχή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι κενές περιεχομένου και δεν προωθούν την έννοια της ανάπτυξης, ούτε σε τοπικό, ούτε σε εθνικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου