Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Yπέρ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η πρώτη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων για τις προαγωγές

Εκδικάστηκε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη η προσφυγή συναδέλφου που δεν έλαβε βαθμό τμηματάρχη και κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δικαστής δεν έκανε αποδεκτό

το αίτημα του κατεπείγοντος που επικαλέστηκε ο συνάδελφος (που κατείχε πριν  τις προαγωγές τον βαθμό του Προισταμένου Υπηρεσίας στην ακριτική πόλη)  ζητώντας την άμεση αναστολή της απόφασης των προαγωγών και έτσι ορίστηκε  επόμενη δικάσιμος (τον επόμενο χρόνο) για τα ασφαλιστικά μέτρα 

Δική μας παρατήρηση
Το τελευταίο διάστημα και χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη οργάνωση κ ενημέρωση  για το θέμα, συγκεκριμένοι παράγοντες παρασύρουν συναδέλφους οργανώνοντας δικαστικές διεκδικήσεις για το θέμα των προαγωγών και τάζοντας λαγούς με  πετραχήλια, όπως έκαναν και πριν τις προαγωγές όταν και έταζαν θέσεις.
Χωρίς όμως να εξηγούν ότι δεν βρισκόμαστε στις αρχές της  δεκαετίας του 2000 τοτε που προάγονταν απόφοιτοι δημοτικού και κατόπιν κάποιοι κέρδισαν δικαστήρια επειδή είχαν κατείχαν παραπάνω τυπικά προσόντα.΄
Φυσικά είναι λογικό πολλοί να θεωρούν ότι αυτές οι κινήσεις οργανώνονται προς άγραν ψήφων, ιδιαίτερα όταν στους συναδέλφους υπόσχονται ότι δεν θα πληρώσουν τίποτα γιατί θα καλύψει τα έξοδα το Σωματείο μας..
Η περίπτωση του συναδέλφου στην Αλεξανδρούπολη είναι μοναδική και δεν έχει σχέση με τις υπόλοιπες,αφού κατείχε βαθμό πριν τις προαγωγές.
Παρόλα αυτά και το σοβαρότατο αυτό δεδομένο,το δικαστήριο σήμερα δεν έκανε δεκτό το αίτημα του για άμεση αναστολή της απόφασης των προαγωγών.
Εμείς θα ενημερώνουμε έγκυρα και έγκαιρα τους συναδέλφους για τις εξελίξεις και τους καλούμε πριν αποφασίζουν κάτι να ζητούν την πληροφόρηση απο όλες τις πλευρές.
Αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε συναδέλφου είναι να διεκδικήσει το δίκιο του στα δικαστήρια εφόσον θεωρεί εαυτόν αδικημένο.

Ωστόσο η λογική του και αν μου... κάτσει μια δικαστική απόφαση συναντάται πλέον μόνο σε διαφημίσεις για τυχερά παιχνίδια.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου