Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Αμύνταιο. Υπογράφηκε το σύμφωνο πρόθεσης συνεργασίας με τον ΟΣΕ.


Την ανταλλαγή εκτάσεων μεταξύ του Δήμου Αμυνταίου και του ΟΣΕ υπέγραψαν τη Παρασκευή ο Δήμαρχος Αμυνταίου Κώστας Θεοδωρίδης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Πετράκη. σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου
Αμυνταίου παρουσία της Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Πέτης Πέρκα.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν το Σύμφωνο Πρόθεσης Συνεργασίας, κάτι που όπως δήλωσαν, αποτελεί μόνο την αρχή για να λυθεί ο γραφειοκρατικός «γόρδιος δεσμός» και να επιτευχθεί επιτέλους, ένα χρόνιο αίτημα της κοινωνίας της πόλης.
Η ανταλλαγή αυτή αφορά την έκταση που καλύπτει η παλιά σιδηροδρομική γραμμή Αμυνταίου – Φλώρινας (μεταξύ του πάρκου και της Δημοτικής βιβλιοθήκης), με την αξιοποίηση της οποίας μπορεί να δώσει μελλοντικά μια άλλη όψη στη πόλη και να αναβαθμίσει την ποιότητατης ζωής των πολιτών.
Όπως είπε σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Φλώρινας για το θέμα αυτό η κα. Πέρκα είναι κρίμα για μια περιοχή όπως η Φλώρινα που αποτελεί πύλη των Βαλκανίων να μην έχει σύνδεση σιδηροδρομική με τις γειτονικές χώρες. «Έχουμε προχωρήσει στην εκπόνηση μελετών» ανέφερε ακόμα «για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Φλώρινα-Σκόπια- Μπίτολα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό το έργο που εντάξαμε στο διευρωπαϊκά δίκτυα για μελέτη σκοπιμότητας-βιωσιμότητας για τη σύνδεση Φλώρινα- Κρυσταλλοπηγή- Πόγραδετς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου