Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Χρ. Μπουκώρος: "Σε απαξίωση η γραμμή του ΟΣΕ Βόλου - Λάρισας"

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, επισημαίνοντας την πλήρη απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει η γραμμή σύνδεσης του ΟΣΕ Βόλου - Λάρισας. 
Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά να ενημερωθεί για την πορεία του έργου της ηλεκτροκίνησης. Ένα έργο που αναμένεται να λύσει βασικά, καθημερινά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών ανάμεσα στις δύο θεσσαλικές πόλεις. 
Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Σε πλήρη απαξίωση έχει οδηγηθεί τα τελευταία χρόνια η γραμμή σύνδεσης Βόλου - Λάρισας του ΟΣΕ. Τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της Μαγνησίας αλλά και της Λάρισας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν με το συγκεκριμένο δρομολόγιο, είναι καθημερινά. 

Οι αμαξοστοιχίες, όπως και το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι παλαιά με αποτέλεσμα να μην επαρκούν για την εξυπηρέτηση των επιβατών και να περιορίζονται αναγκαστικά τα δρομολόγια. Οι διαμαρτυρίες των επιβατών είναι συχνές, καθώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες του ΟΣΕ χωλαίνουν ως προς την ποιότητα και την ταχύτητα εξυπηρέτησης. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως πρόσφατα βραδινή αμαξοστοιχία του ΟΣΕ που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα - Βόλος ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης, λίγο πριν εισέλθει στην πόλη του Βόλου, με αποτέλεσμα εκατοντάδες επιβάτες να αποβιβαστούν στην ερημιά. Η βλάβη στις αμαξοστοιχίες που εκτελούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι ένα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο, γεγονός που οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του τρένου ως μέσου μεταφοράς. 

Οι επιβάτες που κινούνται ανάμεσα στις δύο θεσσαλικές πόλεις δικαιολογημένα αγανακτούν, με αποτέλεσμα σταδιακά να εγκαταλείπουν το τρένο ως επιλογή τους. Εξάλλου, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των δρομολογίων επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των επιβατών, καθώς με τη σειρά τους καθυστερούν στις εργασίες τους. Είναι εμφανές ότι η καθυστέρηση του έργου της ηλεκτροκίνησης κρατά το τοπικό δίκτυο σε αδικαιολόγητη καθυστέρηση. 

Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Πώς θα ανατρέψετε την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τη γραμμή σύνδεσης του ΟΣΕ Βόλου - Λάρισας; 
2) Προτίθεστε να ενισχύσετε το συγκεκριμένο δρομολόγιο με καινούργιες αμαξοστοιχίες; 
3) Πότε θα ολοκληρωθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης μεταξύ των δύο θεσσαλικών πόλεων;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.


e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου