Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Αλλαγές στην κυκλοφορία ημερήσιων εμπορικών λόγω καύσωνα-

Λόγω του καύσωνα των τελευταίων ημερών και μετά απο πρωτοβουλία του Σωματείου μας και παρέμβαση στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταφέρθηκαν σε νυχτερινές ώρες  η κυκλοφορία των ημερήσιων εμπορικών τρένων στον άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης.Το μέτρο θα εφαρμοστεί όσο
διαρκούν οι συνθήκες καύσωνα ενώ στην Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημάνθηκε και πάλι το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την βλάστηση γύρω απο τις σιδηροδρομικές γραμμές σε πολλά σημεία του δικτύου.
Τέλος δεν έχουν μείνει απαρατήρητες απο το Σωματείο οι υπερβάσεις σε ωράρια εργασίας που ζητούνται απο την Κεντρική Υπηρεσία (Ν.Θεοδωρόπουλος) λόγω της έλλειψης προσωπικού και της κατάργησης εφεδρειών σχεδόν καθημερινά τον τελευταίο μήνα για να εξυπηρετηθεί το εμπορευματικό έργο.
Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο που θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για όλες τις πλευρές.
Αντιλαμβάνομαστε ....πλήρως την αγωνία να παρουσιάσουν αυξημένα αποτελέσματα  ωστόσο δεν δεχόμαστε τις ακραίες λογικές που χρησιμοποιούνται για να καταφέρουν ελάχιστα πραγματικά πράγματα. 
Ας έκαναν τουλάχιστο το αυτονόητο, ας φρόντιζαν για να ληφθούν τα ελάχιστα μέτρα για το προσωπικό για την αντιμετώπιση της  θερμικής καταπόνησης τις τελευταίες μέρες, αντί να ζητούν συνεχώς υπερωριακή απασχόληση.
Τα ζητήματα αυτά θα απασχολήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας στην επόμενη συνεδρίαση του ενώ αν η κατάσταση συνεχιστεί, είναι δεδομένο ότι θα ζητηθεί η παρέμβαση του τεχνικού ασφαλείας και του γιατρού εργασίας.

Υπεύθυνη φυσικά είναι η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία πήρε και τα πρώτα μηνύματα στην χτεσινή συζήτηση στο ΣΕΠΕ,για το ότι κανείς απο εμάς δεν πρόκειται να χαρίσει τίποτα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών   

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ(ΑΔΟΥΛΕΥΤΟΙ),ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΝ(ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ)ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ,ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΡΕΣ...ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ..
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ..
    ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΜΗΧ/ΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ...ΤΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ...



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ποιούς συνδικαλιστές θέλεις να μιλάς συνάδελφε; Γιατί εδώ θέλουμε να μιλάμε για κανονικούς φώλους "κλουβίτες" με όλη την σημασία της λέξης,που όταν ανοίξουν το στόμα τους να μιλήσουν, αμέσως καταλαβαίνει αυτός που τους ακούει,την μεγάλη αξία της σιωπής. Αν ρίξεις μια μάτια στον περιβάλλοντα χώρο να δεις με ποιούς απo δαύτους κατ’ ανάγκην συνεργάζεσαι,θα το διαπιστώσεις αμέσως.
    Αυτοί όμως πρέπει να είναι η μούσα σας,η οποία θα πρέπει να σας εμπνέει να κάνετε τα ακριβώς αντίθετα, προκειμένου να χαράξετε μια εντελώς διαφορετική πορεία,που θα περιλαμβάνει όλα εκείνα τα αναγκαία στοιχεία που προάγουν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια του σημερινού εργαζόμενου..ώστε κάθε συνάδελφος να νιώθει πρώτα απ'όλα άνθρωπος,κι όχι ζώο όπως τον είχαν ταξινομήσει οι αδελφοποιημένοι περιφερειακοί κομματάρχες.
    Σήμερα τα βλέπεις έτσι, επειδή έγιναν εξόφθαλμα ορατοί οι πραγματικοί ρόλοι των εκλεκτών και των καλών δούλων, που παντοιοτρόπως διευκόλυναν το σύστημα να διαβρώσει κάθε υγείες κύτταρο του εργατικού κινήματος, για ν’αποδειχτεί ότι, ο συνδικαλισμός όπως των γνωρίσαμε ήταν μια συντεχνία παραγοντίσκων, που εργάστηκαν για τα δικά τους οφέλη, ενώ αποτέλεσε την μεγάλη φούσκα που δυστυχώς έσκασε στα χέρια μας, με ολέθριες συνέπειες για όλους μας. Το άδικο είναι ότι την πληρώνουν νέοι συνάδελφοι χωρίς να φταίνε σε τίποτα, αλλά κι όλο το βάρος πέφτει επάνω τους, γιατί πρέπει όλοι μαζί ν’ αλλάξουμε τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή