Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

O μηχανοδηγός είναι και αυτός θύμα... Σύγκρουση Ι.Χ. με τρένο και 1 νεκρό στα Τρίκαλα

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλίας αντιδράσεις κατοίκων για την διέλευση των τρένων απο μέρη του αστικού ιστού, περιοχές όμως που στην πλειονότητα τους χτίστηκαν ΑΦΟΥ είχε ήδη χαραχθεί η σιδηροδρομική γραμμή.Και τώρα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ζητούν
την υπογειοποίηση των γραμμών του σιδηροδρόμου,σε ένα φαινόμενο που -τυχαία;- έχει πάρει διαστάσεις σε όλη την επικράτεια.
Φυσικά οι γραμμές είναι περιφραγμένες,ωστόσο πολλές φορές κάτοικοι περιοχών γκρεμίζουν τις περιφράξεις προκειμένου να διευκολύνεται η διέλευση τους στην απέναντι της γραμμής πλευρά.
Ακόμα χειρότερα,βλέπουμε περιφράξεις να ξηλώνονται,όταν στα 50 μέτρα υπάρχουν πεζογέφυρες τις οποίες αρνούνται κάτοικοι να χρησιμοποιήσουν δίκην της ευκολίας τους!
Σήμερα ένας συμπολίτης μας έχασε την ζωή του,επειδή σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας (περιφερειακό) κάποιοι δεκαετίες πριν,αποφάσισαν να δώσουν άδεια στον κατασκευαστή του δρόμου να κάνει ισόπεδη διάβαση αντί να τον υποχρεώσει αυτή να είναι υπόγεια ή υπέργεια.
Η διάβαση ήταν φυλασόμενη, οι μπάρες είχαν κατέβει αλλά ο οδηγός του ΙΧ δεν σταμάτησε ποτέ και παρασύρθηκε απο διερχόμενο συρμό με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία την ζωή του.
Ωστόσο το δεύτερο θύμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο μηχανοδηγός που καλείται να ανταπεξέλθει σε τεράστια ψυχολογική πίεση,ενώ η αντιμετώπιση απο τις αρχές είναι τουλάχιστο απαράδεκτη και αντίθετη με ότι συμβαίνει στην προηγμένη σιδηροδρομική Ευρώπη που οι αρμόδιες αρχές έχουν αντιληφθεί ότι τα τρένα δεν σταματάνε,ούτε στρίβουν και δεν ταλαιπωρούν τους μηχανοδηγούς σε ανώφελες αιματολογικές εξετάσεις,συνοδευόμενοι μάλιστα απο περιπολικό σαν κοινοί εγκληματίες.
Το θέμα αυτό έχει ανακινήσει το Σωματείο μας και στόχος μας θα πρέπει να είναι να βρεθεί επιτέλους λύση,προκειμένου ο επαγγελματίας μηχανοδηγός να έχει μια αξιοπρεπή αντιμετώπιση που θα σέβεται την ψυχολογική του κατάσταση μετά απο τέτοια συμβάντα,ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς την ταλαιπωρία των επιβατών που παραμένουν πολλές φορές εγκλωβισμένοι μέχρι να επιστρέψει ο μηχανοδηγός απο το νοσοκομείο κτλπ
Εκφράζουμε τα θερμά συλληπητήρια στους οικείους του συμπολίτη μας που σήμερα έχασε την ζωή του και ελπίζουμε το δυστύχημα αυτό να είναι το τελευταίο.
Τραγική ειρωνεία.
Ο συνάδελφος πραγματοποιούσε σήμερα το τελευταίο του δρομολόγιο,λόγω επικείμενης συνταξιοδότησης. Αυτή είναι η δουλειά του μηχανοδηγού.
 Ευχόμαστε να είναι δυνατός γιατί πάντα αυτά τα συμβάντα θέλουν δύναμη προσωπική πρώτα και πάνω απο όλα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου