Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Πρωτοβουλία ΠΕΠΕ για τις άδειες μηχανοδηγησης

Έπειτα από συνεννόηση του Προεδρείου του Σωματείου μας, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου , ωρες 9–16 θα βρίσκεται στα γραφεία της ΠΕΠΕ στην Κανιγγος 6 , μέλος του Προεδρείου για να βοηθησει, οσους επιθυμούν ,για την έκδοση της ευρωπαϊκής αδειας
μηχανοδηγησης. Οι συνάδελφοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά  πλην των βεβαιώσεων από ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ το Δελτίο Έλξης τα οποία θα αποσταλούν ηλεκτρονικά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (για οσους επιθυμούν).Τα υπόλοιπα είναι τα εξής :



1.Υπογεγραμμένο έντυπο αίτησης που έχει τη μορφή του τυποποιημένου εντύπου του Παραρτήματος Ι της παραπάνω Ανακοίνωσης του Υπουργού Μεταφορών. Πέραν της συμπλήρωσης των στοιχείων της αίτησης, απαιτείται η προσκόμιση στη ΡΑΣ δύο φωτογραφιών του αιτούντος, τύπου διαβατηρίου. Ο αιτών οφείλει  να υποβάλλει τη φωτογραφία και με τη μορφή ψηφιακού αρχείου υψηλής ανάλυσης (μορφή jpg διαστάσεων 828 X 1060 pixel  και το μέγεθος δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 500kb). Επιπλέον, σε μορφή ψηφιακού αρχείου οφείλει να υποβληθεί στη ΡΑΣ και η υπογραφή του αιτούντος (μορφή jpg διαστάσεων 1200 X 400 pixel και το μέγεθος δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 500kb). Η αποθήκευση της υπογραφής του αιτούντος στην προαναφερθείσα μορφή είναι δυνατό να επιτευχθεί και με τη χρήση ταμπλέτας ηλεκτρονικής χειρόγραφης υπογραφής (signature pad).
2. Αντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου αναγνωρισμένου εγγράφου που να αποδεικνύει την ταυτότητα και την ηλικία του μηχανοδηγού.
3. Αποδεικτικό του επιπέδου εκπαίδευσης του μηχανοδηγού (π.χ. Απολυτήριο Λυκείου κ.α.)
4.Έγκριση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα [Ν.2492/1997 (ΦΕΚ50/Α’/10.04.97) όπως ισχύει], που έχει τη μορφή του τυποποιημένου εντύπου του Παραρτήματος ΙΙ της προαναφερθείσας Ανακοίνωσης του Υπουργού Μεταφορών.
5. Γραμμάτιο είσπραξης δημοσίου ταμείου (παράβολο που καθορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 14.7 του Ν.3911/2011) που θα εκδοθεί με τα δικά σας ατομικά στοιχεία (ΑΦΜ, Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο). Το ύψος του παράβολου έχει προβλεφθεί στα 100 Ευρώ .
6. Βεβαίωση επαγγελματικών δεξιοτήτων (υφιστάμενη άδεια).

Από το blog της ΠΕΠΕ


1 σχόλιο:

  1. Βλακείες θα πω εγώ, για άλλη μια φορά η γραφειοκρατία σε όλο το μεγαλείο της,τα πάντα από αυτά βρίσκονται αν θέλουν στον ατομικό φάκελο του κάθε ένα από εμάς, το μόνο που θα χρειαστούν είναι οι δύο φωτογραφίες,αλλά είπαμε Ελλάδα αθάνατη. Καλά μυαλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή