Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση απο +ΣυνΕξέλιξη : Μένουμε σπίτι, δίνουμε αίμα.


Συνάδελφοι
Εδώ και 2 εβδομάδες η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο κρίσης αντιμετωπίζοντας την πανδημία του κορωνοιού. Το Σωματείο μας πριν ακόμα
η κρίση χτυπήσει την πόρτα της πατρίδα μας, ζήτησε και ελήφθησαν μέτρα προστασίας για το προσωπικό. Η αυστηρή τήρηση των οδηγιών της επιστημονικής κοινότητας είναι υποχρέωση για την προστασία όλων και των συγγενικών μας προσώπων  καθώς  ανήκουμε στις ομάδες που θα εργάζονται αυτήν την περίοδο σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.
Δυστυχώς,  η κρίση αυτή έδωσε την ευκαιρία στην Κυβέρνηση-συνειδητά- να νομοθετήσει και πάλι μέτρα ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα, με αποκορύφωμα την απαράδεκτη ρύθμιση περί αναστολής των συμβάσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την κρίση. Αν συνδυάσουμε  τις  ρυθμίσεις για τις ειδικές οικονομικές ζώνες που ψηφίστηκαν πέρυσι τον Αύγουστο, φανταζόμαστε τι περιμένει εκατομμύρια συναδέλφων μας την επόμενη μέρα της κρίσης. Οι χιλιάδες απολύσεις που έλαβαν χώρα από την αρχή του χρόνου, απέδειξαν  ότι τα όσα ψηφίστηκαν –και καταγγείλαμε- τον περασμένο Αύγουστο (κατάργηση βάσιμου λόγου απόλυσης, κατάργηση υποχρεωτικότητας κλαδικών ΣΣΕ) αποθράσυναν –τουλάχιστο- τους εργοδότες.

Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ισχύει η διετής επιχειρησιακή ΣΣΕ, η οποία βοήθησε την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας τα τελευταία 2 χρόνια –προστατεύοντας τους εργαζομένους και προβλέποντας σημαντικές αυξήσεις μισθολογικά- .Επιχειρησιακή ΣΣΕ που επιχειρήθηκε να καταργηθεί από την πλειοψηφία της ΠΟΣ τους τελευταίους μήνες για μικροκομματικούς σκοπούς. Σήμερα αποδεικνύεται –και μετά από ένα τυχαίο γεγονός- το έγκλημα που διέπραξαν οι επαγγελματίες του συνδικάτου μας (ΠΟΣ) σε βάρος των συναδέλφων στην τεχνική βάση, όταν και δεν αποδέχονταν ούτε την συζήτηση για την ένταξη τους στην επιχειρησιακή ΣΣΕ, ζητώντας στην ουσία την κατάργηση της.

Εντύπωση προκαλεί σε εμάς η πλήρης αφωνία της ΠΟΣ και της ΓΣΕΕ αυτές τις μέρες.

Αυτοί που ανησυχούσαν για την…σκόνη στο Καλλίδρομο και έβγαζαν διαφημίσεις στα ΜΜΕ για την διεξαγωγή του συνεδρίου τους με την προστασία των …ΜΑΤ, δεν βρήκαν να πουν μια κουβέντα για όσα ζούμε – και όχι τυχαία φυσικά. Όλοι οι σιδηροδρομικοί έχουν αντιληφθεί τον ρόλο τους.

Το επόμενο διάστημα, όσοι δεν εργαζόμαστε μένουμε σπίτι. Μένουμε σπίτι και δίνουμε αίμα στις κινητές μονάδες αιμοδοσίας που έχει ενεργοποιήσει το Υπουργείο Υγείας καθώς υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Δίνουμε αίμα στην Τράπεζα Αίματος του Σωματείου μας (Σωματείο Μηχανοδηγών) κάνοντας και χρήση της ειδικής άδειας που προβλέπει η επιχειρησιακή μας ΣΣΕ.

Μένουμε σπίτι  και  δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις περί ατομικής ευθύνης μόνο και μόνο για να καλυφθούν αυτοί που έχουν την πραγματική ευθύνη. Αυτοί που διέλυσαν το σύστημα υγείας στον βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους από τα νοσοκομεία και  κλείνοντας τα κέντρα υγείας. Ευθύνη έχουμε όλοι, αλλά δεν έχουμε όλοι την ίδια ευθύνη.

Συνάδελφοι,

Είναι γεγονός ότι η κρίση αυτή αναγκάζει κάποιους να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητες τους. Όχι όμως και όσα εμείς ως παράταξη θεωρούμε αυτονόητα διαχρονικά. Τις επιπτώσεις από την κρίση ή τις κρίσεις του συστήματος, δεν πρέπει να πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Πιστεύαμε και πιστεύουμε διαχρονικά  ότι απαίτηση όλων πρέπει να είναι η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και κάθε δομής του κοινωνικού Κράτους.
Πιστεύαμε και πιστεύουμε διαχρονικά στο Συλλογικό Δίκαιο και τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας.
Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι ο εργαζόμενος είναι πάντα η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Χωρίς εργαζόμενους δεν υπάρχει επιχείρηση και όχι το αντίθετο.
Η σκέψη μας αυτήν την περίοδο είναι στους αδύναμους που πλήττονται καίρια.

Στους άστεγους  (που δεν έχουν σπίτι), στους χιλιάδες απολυμένους, στους συναδέλφους που δίνουν την μάχη στον κλάδο υγείας, στους συναδέλφους μας στην Ιταλία που ζουν δραματικές στιγμές, στους εργαζόμενους στα Super Market που με αντεργατικές ρυθμίσεις είδαν  να επεκτείνετε το ωράριο εργασίας τους, να καταργείτε για αυτούς η Κυριακάτικη αργία (σχεδιασμός που υπήρχε από πρίν και επανήλθε στο όνομα της κρίσης – ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ), την ίδια  ώρα που καταργείτε η υποχρέωση του εργοδότη –λόγω…κρίσης- να δηλώνει τις υπερωρίες.

Η επόμενη μέρα πρέπει να βρεί όλους υγιείς, δυνατούς και  ενωμένους μπροστά στις νέες προκλήσεις.
Ενωμένους με σαφή προσανατολισμό απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία και πρόκληση.
Ενωμένους στην προσπάθεια για την συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας του Ελληνικού Σιδηροδρόμου με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα για ΟΛΟΥΣ.
Το Σωματείο μας έχει αποδείξει ότι και θέλει και μπορεί να λειτουργεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η +ΣυνΕξέλιξη παραμένει εγγυητής σε αυτήν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου