Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Τι απέρριψε η Νέα Έλξη, χωρίς καμία ντροπή. Ενημέρωση μηχανοδηγών

Όσο και να προσπαθούν να δικαιολογήσουν οι εκπρόσωποι της Νέας Έλξης την άρνηση τους να προσυπογράψουν ανακοίνωση της ΠΕΠΕ, είναι ήδη εκτεθειμένοι στην πλειοψηφία των μηχανοδηγών και όχι μόνο. Ας δούμε σε τι είπε όχι η Νέα Έλξη >
Η Νέα Έλξη διαφώνησε 

  •  ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ με την πρόταση του Σωματείου μας, οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας  (νερό – ηλεκτρικό ρεύμα) να καλύπτονται  -για  όσους βρίσκονται σε καθεστώς αδυναμίας- από το Κράτος.
  • ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ με την πρόταση του Σωματείου μας οι Τράπεζες -οι οποίες ανακεφαλοποιήθηκαν πολλές φορές τα τελευταία 10 χρόνια με τα χρήματα των εργαζομένων -να προχωρήσουν στην αναστολή πληρωμής δανείων ΚΑΙ  σε φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται σε αδυναμία. 
  • ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ με την Πρόταση του Σωματείου μας να δοθεί παράταση της προστασίας Α κατοικίας για τουλάχιστο ακόμα ένα χρόνο.
  • ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ με την πρόταση του Σωματείου μας το επίδομα των 800 Ευρώ να αυξηθεί σημαντικά και να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται ανεξαρτήτως είδους σύμβασης απασχόλησης.
  • ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ με την πρόταση του Σωματείου μας η πολιτεία να καταβάλει στο ακέραιο τις αποζημιώσεις των ΥΓΟΣ για να μην επηρεαστεί η βιωσιμότητα όσων επιχειρήσεων εκτελούν  αυτές τις μέρες κοινωνικό έργο στον χώρο των μεταφορών. 
  • ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ με την πρόταση του Σωματείου μας ο σιδηρόδρομος  να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην μεταφορά εμπορευμάτων σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία περιορίζοντας την κυκλοφορία στους οδικούς άξονες. 
  • ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ με την πρόταση του Σωματείου μας να απαγορευτεί κάθε απόλυση και επαναφορά του βάσιμου λόγου απόλυσης που καταργήθηκε πέρυσι τον Αύγουστο.
  • ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ με την καταγγελία που έκανε το Σωματείο μας για την δυνατότητα που δίνει η τελευταία ΠΝΠ στους εργοδότες, χωρίς ενημέρωση, χωρίς διαβούλευση, χωρίς καν να προβάλλουν κάποιο λόγο, να θέτουν με μονομερή απόφασή τους το μισό προσωπικό τους σε εκ περιτροπής εργασία. Την ΠΝΠ αυτή έχουν καταγγείλει ΟΛΑ τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες. Η Νέα Έλξη ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ.
  • ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ με το να εκφράσει το Σωματείο μας την αλληλεγγύη του στους εκατοντάδες απολυμένους του Αερολιμένα Αθηνών. Χωρίς ντροπή,σήμερα συνεχίζει να ειρωνεύτε την ΠΕΠΕ.
  • ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ με την αναγκαιότητα διατήρησης της πρόβλεψης της προστασίας των εργασιακών-συνταξιοδοτικών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσω της σύμβασης των ΥΓΟΣ, πρόβλεψη που θεσπίστηκε το Δεκέμβρη του 2015. Το ίδιο έκανε και στην συνεδρίαση του ΣτΑ τον περασμένο Δεκέμβρη. 
Αυτά ανέφερε η ανακοίνωση του Σωματείου μας και στα οποία η Νέα Έλξη ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ και τα χαρακτήρισε με ανακοίνωση της "κομματικό" συνδικαλισμό.
Σύμφωνα με ενημέρωση που ήρθε επίσημα στο στέκι της έλξης απο μέλος της Νέας Έλξης, "Εμείς σαν παράταξη διαφωνήσαμε με τα περισσότερα κομμάτια της συγκεκριμένης ανακοίνωσης". 
Η μοναδική πρόταση που κατέθεσε ήταν να ...συναντηθεί η ΠΕΠΕ με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Καμία άλλη πρόταση. 

Οι μηχανοδηγοί μπορούν εύκολα να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου