Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Δελτίο Τύπου ΣΣ Λαρισαϊκός

Στις 28/2/2020 εκδόθηκε η απόφαση της συζήτησης από την Επιθεώρηση Εργασίας της Νίκαιας. Την συζήτηση την προκάλεσε  το Σωματείο μας μετά από διαφωνία που υπήρχε με την εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΕΕΣΣΤΥ) και αφορούσε:

Α) Τον υπολογισμό των δευτερευουσών απολαβών από 1/4/2019  έως 30/9 /2019, σύμφωνα  με τις διατάξεις της Εργατικής Νομοθεσίας. 
Β) Τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας
Γ) Την παραβίαση του άρθρου 9 της Σ.Σ.Ε.
       Η απόφαση μας δικαιώνει  και αφορά τους συναδέλφους που εργάζονται στο μηχανοστάσιο Αγίου Ιωάννη Ρέντη. 
      Στις 4/3/2020 συζητήθηκε για το ίδιο πλαίσιο στην Επιθεώρηση Εργασίας Πειραιά  για τους συναδέλφους που Κεντρικού Εργοστασίου Πειραιά και περιμένουμε την έκδοση της απόφασης.  
      Αυτό που μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το κλίμα εκφοβισμού και απειλών που προσπάθησαν να περάσουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας. Την ίδια συμπεριφορά είχαν και για συναδέλφους στο Κεντρικό Εργοστάσιο. 
      Δηλώνουμε στην διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι συμπεριφορές , μέθοδοι και πρακτικές που μας φέρνουν άλλες δεκαετίες στην μνήμη μας δεν θα περάσουν. 
      ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. 

            
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ TOY ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου