Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Δεν είναι χυδαίο ;

 Δεν είναι χυδαίο ότι οι πλούσιοι ακόμα και χωρίς συμπτώματα κάνουν το τεστ και προστατεύονται αυτοί και οι οικείοι τους από την περαιτέρω μετάδοση του ιού ενώ για τον
υπόλοιπο πληθυσμό, για όσους έχουν συμπτώματα, για τους νοσηλευτές και για τους γιατρούς που καθημερινά κινδυνεύουν τα τεστ δεν περισσεύουν. (Όπως λέει εύστοχα και ένας φίλος: το να μπορείς να κάνεις τεστ για τον ιό είναι πλέον το νέο status symbol, σαν να πας για καφέ με ελικόπτερο)
Δεν είναι χυδαίο που το αντιδραστήριο για τον ιό είναι ένα κοινό ενζυμικό διάλυμα που μπορεί να φτιάξει πάμφθηνα οποιοδήποτε εργαστήριο αλλά οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν συμφωνία με τη Roche να τους προμηθεύει αυτή με αποκλειστικότητα το δικό της διάλυμα (και να θησαυρίζει φυσικά) και πλέον η Roche δεν έχει αποθέματα.

Δεν είναι χυδαίο που ένας αναπνευστήρας για τις ΜΕΘ κοστίζει 10.000 ευρώ γιατί έχει την πατέντα μια εταιρία και ενώ μπορεί να τον “αντιγράφουν” πια με κόστος 1 ευρώ οι 3D εκτυπωτές, όταν αυτό γίνεται στην Ιταλία (που πεθαίνουν οι άνθρωποι κατά εκατοντάδες) η εταιρία που έχει τα δικαιώματα τους μπλοκάρει δικαστικά και οι άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν σαν τα σκυλιά.

Δεν είναι χυδαίο που δεν επιτάσσονται ιδιωτικά νοσοκομεία, δεν προσλαμβάνονται νέοι γιατροί / υγειονομικοί, την ίδια ώρα που προσλαμβάνονται χωρίς ΑΣΕΠ ειδικοί φρουροί. Τρέμουν οι πλούσιοι μην αρρωστήσουν και πρέπει να περιμένουν και αυτοί στην ουρά.

Δεν είναι χυδαίο που απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων μας για μια βόλτα στον καθαρό αέρα αλλά επιβάλεται οι εκατομμύρια εργαζόμενοι να συνωστίζονται κάθε πρωί σε μετρό / τραμ / λεωφορεία και μετά σε κλειστούς εργασιακούς χώρους για να παράγουν υπεραξία μέχρι να ψοφήσουν.

Δεν είναι χυδαίο που οι φυλακισμένοι, οι μετανάστες και οι άστεγοι αφήνονται στην μοίρα τους να εξοντωθούν.

Δεν είναι χυδαίο.

Είναι ο καπιταλισμός χαζούλη, ένα σύστημα που βάζει την καπιταλιστική ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ και το κέρδος της πάνω από τη ΖΩΗ. Αυτό έκανε πάντα, αυτό κάνει και τώρα.

Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα… "

απο τον Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου