Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Απαντητική επιστολή της ΠΕΠΕ στην ΠΟΣ

Συνάδελφοι, 
Με την υπ αρ 40458/ 26.3.2020 επιστολή σας μας καλείτε να σας ενημερώσουμε για τα μέτρα υγιεινής που έχουν ληφθεί στους εργασιακούς χώρους. 

Ωστόσο όπως διαπιστώσαμε και κατά σαφή παράβαση

του Καταστατικού της ΠΟΣ, η Ομοσπονδία έχει αποστείλει ήδη 2 επιστολές για το θέμα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ  το περιεχόμενο των οποίων είτε αγνοούμε (Επιστολή με υπ αρ πρωτ 40446/17.3.2020) είτε πληροφορηθήκαμε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και ΑΦΟΥ είχε ήδη αποσταλεί.  (40456 /25.3.2020).  Καμία προφορική ή άλλη ενημέρωση δεν υπήρξε για τις επιστολές αυτές!  

Σήμερα 26/3,βρεθήκαμε μάλιστα προ εκπλήξεως όταν η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μας απέστειλε την απάντηση που σας κοινοποίησε στην από 17.3 επιστολή σας, καθώς δεν γνωρίζαμε –ούτε γνωρίζουμε- τι αυτή αφορούσε. 
Εκ των υστέρων δηλαδή, απευθύνεστε στα Πρωτοβάθμια Σωματεία!
H τακτική αυτή σας δεν προσφέρει τίποτα αυτές τις ώρες, αντίθετα δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στην σχέση των Πρωτοβαθμίων Σωματείων με την ΠΟΣ και κυρίως στην αξιοπιστία της Ομοσπονδίας. 
Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί σας κοινοποιούμε την επιστολή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον ΕΟΔΥ  ενώ σας γνωστοποιούμε ότι το Σωματείο μας είχε από τις 31 Ιανουαρίου 2020 ενημερώσει τις αρμόδιες Διευθύνσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ανάγκη λήψης μέτρων ασφάλειας για τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό , όπως και αυτά ελήφθησαν. 
Σας καλούμε – όπως υποχρεούστε – να ενημερώνετε το Σωματείο μας για οποιαδήποτε ενέργεια αφορά τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

                                       Για το Δ.Σ. 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                     
     Κ. Γενιδούνιας                                 Π. Μωραΐτης  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου