Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ Επίθεση στην Κυβέρνηση για τα μονταρισμένα ηχητικά

 Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του για το δημοσίευμα του «Βήματος» για αλλοίωση των διαλόγων του σταθμάρχη στην τραγωδία στα Τέμπη.  Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως οι νέες αποκαλύψεις για τα Τέμπη προκαλούν αποτροπιασμό και θέτει μια σειρά από ερωτήματα.

«Αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες δημοσιεύονται σήμερα στο Βήμα της Κυριακής», υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ούτε ο πιο νοσηρός νους δεν θα μπορούσε να συλλάβει ένα τέτοιο σενάριο κι όσο κι αν προσπάθησε ο κύριος Π. Μαρινάκης να “πετάξει την μπάλα στην εξέδρα” (για ακόμη μία φορά), παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τα παραποιημένα στοιχεία. Άλλωστε, και ο ίδιος -εκών ή άκων- ουσιαστικά επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κλείνει τα μάτια. Κάνει πως δεν ξέρει τίποτα ούτε για τα μπαζώματα, ούτε για τις μονταζιέρες. Κάνει πως δεν βλέπει τις ευθύνες των υπουργών και των στελεχών της.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας παρουσιάζει στοιχεία από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που αποδεικνύουν ότι υπήρξε “συρραφή” συνομιλιών, με προφανή σκοπό την ενίσχυση του κυβερνητικού αφηγήματος για ανθρώπινο μόνο λάθος», σημειώνει στην ανακοίνωση και επισημαίνει πως τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

«1) Ποιος, πότε και με ποιου εντολή έκανε συρραφή φράσεων (μοντάζ) από διαδοχικές συνομιλίες που είχε τη νύχτα του δυστυχήματος ο σταθμάρχης με δύο διαφορετικούς μηχανοδηγούς, ώστε να φαίνεται ότι η τραγωδία των Τεμπών προκλήθηκε αποκλειστικά από ανθρώπινο λάθος;

2) Ποιος, πότε και με ποιου εντολή αλλοίωσε και παραποίησε αποδεικτικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των κυβερνητικών ευθυνών και την παραπλάνηση των πολιτών;

Είναι πλέον σαφές ότι σ’ αυτή την υπόθεση η μοναδική κηλίδα που υπάρχει, δεν προέρχεται από τα δημοσιεύματα, αλλά από τις πολλαπλές προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος με κυβερνητική εντολή.

ΥΓ: Πώς και με ποια διαδικασία έλαβε η κυβέρνηση γνώση στοιχείων από την ποινική δικογραφία, στα οποία ουδείς άλλος (δικαιούται να) έχει πρόσβαση πλην του ανακριτή;».

Το ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: 

Αλλη μια επιβεβαίωση του νοσηρού μοτίβου της κυβέρνησης «συγκάλυψη, διαφθορά και ατιμωρησία» προκύπτει από το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Το Βήμα».

Είναι ανατριχιαστικές και εξοργιστικές οι αποκαλύψεις της εφημερίδας ότι λίγες ώρες μετά την τραγωδία κάποιοι μπήκαν στον ΟΣΕ, αφαίρεσαν παράνομα τα ηχητικά των συνομιλιών του σταθμάρχη, έκαναν κοπτορραπτική και διέρρευσαν τους αλλοιωμένους διαλόγους στα μέσα ενημέρωσης για να στηρίξουν το κυβερνητικό αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους και μόνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η καταγγελλόμενη λαθροχειρία έφτασε με στικάκι στην ΕΛ.ΑΣ. στις 3 Μαρτίου 2023 από υπάλληλο του ΟΣΕ χωρίς να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, την οποία όμως υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΣΕ περιέγραψε ψευδώς στην εξεταστική επιτροπή ότι έλαβε χώρα.

Η συγκάλυψη της αλήθειας για το έγκλημα στα Τέμπη ήταν από την αρχή η μόνη έγνοια της κυβέρνησης. Οι μάσκες πέφτουν καθημερινά. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής -όπως πρώτο κατέθεσε τεκμηριωμένη πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής βάσει του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας- θα συνεχίσει τον αγώνα για την απόδοση δικαιοσύνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου