Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

+ΣυνΕξέλιξη : Που ακριβώς διαφωνεί η Συμμαχία Μηχανοδηγών

Συναδέλφισες, συνάδελφοι  

Σε μια περίοδο που ο κλάδος μας και το λειτούργημα του μηχανοδηγού δέχεται επίθεση, επειδή το Σωματείο μας

αποκάλυψε στην Ελληνική Κοινωνία  το έγκλημα που συνέβη στα Τεμπη, η Συμμαχία υπενθύμισε ότι δεν μπορεί να αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική.

Με μια γενική θεώρηση «περι διαχρονικών ευθυνών και παθογενειών»  που εμποδίζουν την ασφαλή ανάπτυξη και λειτουργία του σιδηροδρόμου, ακριβώς στο ίδιο πνεύμα με  τα όσα  ανέφερε ο Πρωθυπουργός, η Συμμαχία προσπαθεί να πείσει  τους  μηχανοδηγούς ότι δεν υπάρχει πραγματικά υπεύθυνος για όσα ζούμε την τελευταία περίοδο. 

Δηλαδή για το ότι 

  •  στην Θράκη δεν κυκλοφορούν τρένα 2 χρόνια τώρα επειδή ο ΟΣΕ και η πολιτική ηγεσία,  δεν μπορούν  να επιδιορθώσουν  τις ΑΣΙΔ, φταίει η «διαχρονική παθογένεια». 
  • επενδύσεις σε νέο τροχαίο υλικό δεν γίνονται φταίει  "η διαχρονική παθογένεια». 
  • σε Βόλο Καλαμπάκα Δράμα και Φλώρινα τρένα δεν πραγματοποιούνται, φταίει επίσης η «διαχρονική παθογένεια» και ο Ντάνιελ αποκλειστικά.
  • την έλλειψη προσωπικού στον ΟΣΕ φταίει η «διαχρονική παθογένεια» που επι 2 χρόνια δεν μπορεί να προχωρήσει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 100 θέσεις , την ώρα που στην ΣΤΑΣΥ για παράδειγμα προσλήφθηκαν 400 νεοι εργαζόμενοι μέσω ΑΣΕΠ με διαδικασίες fast track! 
  • Για την υποχρηματοδότηση και το ότι οφείλονται   αποζημιώσεις από το 2020 στην Hellenic Train  , για την Συμμαχία φταίει η «διαχρονική» παθογένεια!
Αυτό που δεν εξηγεί η Συμμαχία είναι που ακριβώς διαφωνεί με το Δελτίο Τυπου του Σωματειου μας, όταν είχε ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ την αποστολή εξώδικου  στον ΟΣΕ για τα θέματα που αυτό αναφέρει! 
Προφανώς διαφωνεί στην δημοσιοποίηση των προβλημάτων γιατί αποκαλύφθηκε  το κενό  της πολιτικής που υποστηρίζει η Συμμαχία. 

Της πολιτικής δηλαδή που 
  • στοχοποιεί με πρωτοσέλιδα μηχανοδηγούς, 
  •  διασύρει νεκρούς μηχανοδηγούς για δήθεν προβλήματα υγείας, 
  •  μας καλεί να περνάνε ΜΟΝΙΜΑ βεβλαμμενες ΑΣΙΔ με τις διατάξεις του ….ΓΚΚ, 
  • που στο πρώτο λάθος ζητά την απόλυση μηχανοδηγών , 
  • που επιστρατεύει συνδικαλιστές να αφήνουν χυδαίους υπαινιγμούς γία κινητά και ταμπλετ στους θαλάμους μηχανοδηγησης. 
  •  έχει επιβάλει ΔΕΚΑΔΕΣ ρουσφέτια, πάντα  της Κυβέρνησης που επικαλείται «διαχρονικές παθογένειες» στην Hellenic Train και τον ΟΣΕ τα τελευταία 4 χρόνια και με τους εκπροσώπους των φιλοκυβερνητικών συνδικαλιστικών δυνάμεων να ουρλιάζουν ότι….αδικουνται κιόλας! 
Με την Συμμαχία μηχανοδηγών μας χωρίζει άβυσσος στην λογική και  στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει το Σωματείο μας για την αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων. 
Η ίδια άβυσσος που μας χώριζε και πριν τα Τεμπη άλλωστε , τα Τεμπη όπου οι εκπρόσωποι της Συμμαχίας ήταν εκκωφαντικά ΑΠΟΝΤΕΣ
Μας ενώνει όμως  η ευθύνη που έχουμε απέναντι στους μηχανοδηγούς, τις οικογένειες μας και την Ελληνική Κοινωνία που επιζητά δικαιοσύνη για το έγκλημα στα Τεμπη και ένα επιτέλους ασφαλή σιδηρόδρομο στην υπηρεσία της. 
Την λέξη ευθύνη όμως, η Συμμαχία την αγνοεί επιδεικτικά χρόνια τώρα, δυστυχώς.


+ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ - ΜΑΡΤΗΣ 2024 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου