Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Φόβοι για τον Οδοντωτό – Η αυτοψία της Πυροσβεστικής

 Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για την ασφαλή διέλευση του Οδοντωτού μέσω του φαραγγιού του Βουραϊκού αφού η Πυροσβεστική έκανε αυτοψία μετά τον εγκλωβισμό 90 επιβατών εξαιτίας κατολίσθησης και κατέγραψε δεδομένα που έχουν να κάνουν με

την επικινδυνότητα της διαδρομής.

Δημήτρης Κετικίδης-www.politic.gr, Εφημερίδα Πελοπόννησος, ethnos.gr

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» υπάρχουν βράχοι που «κρέμονται από μια κλωστή» με τους πυροσβέστες να απεύχονται την πτώση βράχων πάνω σε βαγόνι.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», με μια πρώτη ματιά, είναι ορατοί κάποιοι βράχοι που, σύμφωνα με αναφορές, «κρέμονται από μια κλωστή», με πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο να απεύχονται αυτό που μπορεί να συμβεί εάν το τρένο περάσει και οι βράχοι πέσουν πάνω σε ένα βαγόνι. Τι και εάν, διά γυμνού οφθαλμού, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί το κίνδυνο που ελλοχεύει, εντούτοις δεν έχει παρθεί μέχρι και σήμερα κανένα μέτρο «συγκράτησης» των βράχων, όπως η τοποθέτηση συρμάτινων πλεγμάτων.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος μίλησε στην «Πελοπόννησο» και είπε πως ενδέχεται να γίνουν νέα Τέμπη στην περιοχή.

«Είχαμε την τραγωδία των Τεμπών και ακόμα οι υπεύθυνοι δεν έχουν βάλει μυαλό. Δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό αντιδιαβρωτικό έργο. Όταν υπάρχουν βράχοι που κρέμονται κατά την πορεία του Οδοντωτού και πέσουν σ’ ένα βαγόνι, τότε τι θα γίνει; Κι από κάτω είναι ο γκρεμός. Είναι δεδομένο πως εάν δεν γίνουν τα συγκεκριμένα έργα, θα θρηνήσουμε θύματα στην περιοχή αυτή».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προσπαθεί να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό, χτες Τρίτη 5/03/2024, αναμενόταν να υπάρξει συνεργασία μεταξύ του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη για τη διοργάνωση σύσκεψης μεταξύ των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος, του ΟΣΕ, των Δήμων Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και της Ολυμπίας Οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου