Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ανακοίνωση Σωματείου Μηχανοδηγών

Το Σωματείο μας με απόλυτο το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στα μέλη που εκπροσωπεί, με αφορμή απαράδεκτες δηλώσεις που έγιναν κατ’επανάληψη στο πλαίσιο της διενέργειάς της εξεταστικής επιτροπής για το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών σε σχέση με τον αποκλεισμό του πρώην προέδρου μας Κώστα Γενιδούνια, αλλά στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, όπως με αφορμή απαράδεκτες και προσβλητικές δηλώσεις περί δήθεν «εθελοντή σε γραφείο Πρωθυπουργού» του θανόντα συναδέλφου μας Βούλγαρη Σπυρίδωνος και ενός εκ των δυο μηχανοδηγών της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών, έχει ναδηλώσει σε όλους τους κοινοβουλευτικούς φορείς ότι :

Το Σωματείο των Μηχανοδηγών δεν χωρίζει τα μέλη του ανάλογα με τις κομματικές τους πεποιθήσεις. Οι πολιτικές απόψεις των μηχανοδηγών, η πολιτική τους δράση καθώς  και η ένταξη τους σε κομματικούς φορείς αποτελούν ΔΙΚΑΙΩΜΑ όλων των Ελλήνων πολιτών γίνονται από εμάς σεβαστές και ΔΕΝ μπορεί να αποτελούν κριτήριο αξιολόγησης είτε γύρω από την άσκηση των καθηκόντων τους είτε γύρω από την αξιοπιστία τους.

Αναφορές στις πολιτικές πεποιθήσειςκαι την πολιτική ταυτότητα του θανόντα μηχανοδηγού και συνάδελφου μας Βούλγαρη Σπυρίδωνος, ο οποίος με την καθημερινή του εργασία ως μηχανοδηγός πλήρωσε με την ίδια του την ζωή την αδιαφορία των άμεσα αρμοδίων για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, εκτός από πλήρως προσβλητικές προς την μνήμη  – του ΝΕΚΡΟΥ (επαναλαμβάνουμε) - ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥ ΜΑΣ -και προκλητικές είναι για τους οικείους του, και πλήρως άστοχες καθώς : δεν σχετίζονται αιτιωδώς με τα αίτια του εγκληματικού δυστυχήματος των Τεμπών αλλά και με την διερεύνησή τους, ούτε και με το περιεχόμενο της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας.

 Επίσης αναφορές στιςπολιτικές πεποιθήσεις και την πολιτική ταυτότητα τουπρώην Προέδρου του Σωματείου μας Κώστα Γενιδούνια - που αποτέλεσαν επιχείρημα για τον αποκλεισμό από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής -διότι δήθεν αυτές θα ασκούσαν κάποια επιρροή στην κρίση του και στην αντικειμενικότητα του ως προς τις εγκληματικές ελλείψεις και παραλείψεις στον σιδηρόδρομο, γίνονται αποκλειστικά και μόνον για την δημιουργία εντυπώσεων και για λόγους σκοπιμότητας.

Υπενθυμίζουμεότι τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων καταργήθηκαν εδώ και δεκαετίες.Η χώρα μας είναι μια Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τηςΕυρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Υπογραμμίζαμε πάντοτε – ανεξαρτήτως κυβερνήσεων- τους κινδύνους που προέκυπταναπό την μη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας στον σιδηρόδρομο, αλλά και από την γενικότερη λογική εγκατάλειψής του τα τελευταία χρόνια. Τα ως άνω δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, δηλαδή με την απώλεια 57 ανθρώπινων ζωών, εκ των οποίων 5 μέλη μας μηχανοδηγοί. Δυστυχώς από το εγκληματικό αυτό δυστύχημα υπάρχουν ακόμα συνάνθρωποι μαςπολυτραυματίες,σωματικά, αλλά και ψυχικά.Δεν μπορούν και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε.Δεν μπορούν να ξεχάσουν οι συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών. Δεν ξεχνά ούτε η ελληνική κοινωνία. Όλοι μας ενδιαφερόμαστε και ζητάμε απόδοση ευθυνών προς όλους τους υπευθύνους και σε όλα τα επίπεδα ανεξαιρέτως! Ζητάμε  δικαιοσύνη.Ζητάμε, ακόμα μια φορά, να σταματήσει η προπαγάνδα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά αίτια και τους πραγματικά υπαίτιους της τραγωδίας.

Το Σωματείο μας ΣΥΝΕΧΙΖΕΙτον αγώνα για ασφάλεια στην εργασία και τις μεταφορέςαλλά και την απόδοση δικαιοσύνης στους πραγματικά υπαίτιους του σιδηροδρομικού εγκληματικού και προδιαγεγραμμένου δυστυχήματος των Τεμπών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου