Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Ο γραφικός (σοκάκι) επέστρεψε! (Και όχι για τα Τέμπη)

 Κάποτε ένας συνδικαλιστής είχε πεί για τον γραφικό (πιο γραφικός γίνεσαι σοκάκι) το αμίμητο, "αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον είχα ανακαλύψει". Και είχε
δίκιο.   


Αφού έχει να εμφανιστεί σε συνέλευση του Σωματείου μας 4 ολόκληρα χρόνια (κορυφαία η τελευταία τοποθέτηση του το 2019 οταν γελούσε και ο ίδιος με αυτά που έλεγε- έκτοτε δεν τόλμησε να ξαναεμφανιστεί), αφού διέλυσε την παράταξη της ΔΕΣΚ στους μηχανοδηγούς το 2015 και κατέβηκε σε κοινό ψηφοδέλτιο με ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ το 2018, αφού προσπάθησε να διασπάσει την ΠΕΠΕ (και μαζί του ταυτίστηκαν άλλοι 2-3 μόνο), αφού επί 4 χρόνια στηρίζει την Κυβέρνηση και την διάλυση του σιδηροδρόμου, αφού και το Γραφείο Τύπου Σωματείου έκρινε την προσφορά του ως γραφική και κυρίως αφού δεν μίλησε για τα Τέμπη, επέστρεψε. 

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, επέστρεψε λοιπόν -μετά τον Αύγουστο του 2022- για να καθυβρίσει νέους συνδικαλιστές γιατί δεν του έκαναν το χατίρι να κάθονται να ασχολούνται κάθε μέρα με τα ευφυολογήματα και τα σενάρια φαντασίας  του. Αυτά που τον κατέστησαν γραφικό σε όλους τους μηχανοδηγούς (και όχι μόνο).

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ, επέστρεψε με μοναδικό σκοπόνα στοχοποιήσει το συνδικάτο των μηχανοδηγών, αφού αυτό "ενοχλεί" πολλούς.  Έπεσε σε κακά χέρια, λέει ο γραφικός. 

Ίσως νόμιζε ότι η πολιτική-στρατηγική της ΠΕΠΕ θα άλλαζε στα κρίσιμα ζητήματα με την εναλλαγή στην ηγεσία της. Σαν γνήσιος καλοθελητής, πλησίασε για να "προσφέρει" τις υπηρεσίες του. "Γιατί δεν κάνετε μια φιλική κίνηση προς το σύστημα" συμβούλευε κάποιους συναδέλφους, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ότι το Σωματείο των Μηχανοδηγών έχει βαθιές ρίζες πλέον, τέτοιες που θα συνεχίσει να ενοχλεί πολλούς. 

Τους γραφικούς, τους αναλαμβάνουμε  εμείς  εδώ στο στέκι απλά για να διασκεδάζουμε.....

Ελπίζουμε να μείνει και να μην πάρει  πίσω τίποτα από τα γραπτά. (Το συνηθίζει τελευταία).

 Η ιστορία έγραψε, πως στο έγκλημα των Τεμπών κάποιοι ήταν ΑΠΟΝΤΕΣ. 

Έχουμε πολλά να πούμε. Καιρός ήταν. Ιδιαίτερα για όσους εμφανίζονται ως προστάτες των εργαζομενων και όταν καλούνται να τους υπερασπιστούν, τα κάνουν κυριολεκτικά θάλασσα. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


"Και τι δεν κάνατε  για να με θάψετε, αλλά ξεχάσατε ότι ήμουν σπόρος"  

1978 - Ντίνος Χριστιανόπουλος 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου